Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Περιμένοντας να αρχίσει το σχολείο…
Περιμένοντας να αρχίσει το σχολείο… Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 09:06

prosfyges sxoleio4 10 17

Χιλιάδες προσφυγόπουλα σε όλη τη χώρα, αναμένουν να μπουν στις αίθουσες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Τουλάχιστον 6.000 προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν τη δημοσιότητα από πλευράς του υπουργείου Παιδείας,  θα ενταχθούν, σε όλη την Ελλάδα, στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσα παιδιά φοίτησαν πέρυσι στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) θα ενταχθούν την φετινή χρονιά σε τάξεις υποδοχής που θα λειτουργήσουν το πρωί στα  σχολεία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου ο συνολικός αριθμός των τάξεων υποδοχής θα ξεπεράσει τις 600 πανελλαδικά.

Βάσει του προγραμματισμού, Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων θα λειτουργήσουν και φέτος, για όσα παιδιά δεν είχαν ολοκληρώσει πέρυσι τουλάχιστον τρεις μήνες φοίτησης σε αυτές τις δομές. Στόχος είναι η ένταξη των παιδιών να είναι ομαλή καθώς εάν δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα δεν θα μπορούν να μπουν σε τμήμα κανονικό.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, υποστήριξε ότι οι προσλήψεις των Συντονιστών έχουν ήδη γίνει και ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι ήδη στις δομές και καταγράφουν τον αριθμό των μαθητών ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τα παιδιά. «Είναι σε εξέλιξη η καταγραφή του αριθμού των παιδιών και ο έλεγχος όλων των σχετικών εγγράφων ενώ παράλληλα θα συντονιστούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο σχεδιασμός  περιλαμβάνει δύο δομές: τις τάξεις υποδοχής στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων και τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων που λειτούργησε και την προηγούμενη χρονιά το απόγευμα με περισσότερη στόχευση στην ελληνική γλώσσα αλλά και σε άλλα μαθήματα. Στις τάξεις υποδοχής θα πάνε τα παιδιά που παρακολούθησαν την προηγούμενη χρονιά μαθήματα ενώ είναι κυρίως παιδιά οικογενειών που ζουν σε διαμερίσματα της πόλης. Μέχρι στιγμής, πάντως, τα παιδιά βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και να ξεκινήσουν τα μαθήματα

 

papastratos300x250