Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αποδίδει καρπούς η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ.
Αποδίδει καρπούς η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ. Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 13:15

elas anadir3 10 17

Στα Γιάννινα επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα

Καρπούς προς όφελος, κυρίως των πολιτών, αποδίδει η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ., καθώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική.

Σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η «μετακόμιση» της Άμεσης Δράσης, στην Ελεούσα.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από το Δήμο Ζίτσας και χθες στο πλαίσιο περιοδείας τους επισκέφθηκαν την Άμεση Δράση ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημ. Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας.

Στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, όπου στεγάζεται το Τμήμα Άμεσης Δράσης, τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο Διοικητής του Τμήματος Κων/νος Γεωργίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό του Τμήματος.

«Η σημερινή μέρα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός που κάναμε για την αποκέντρωση των υπηρεσιών σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδίδει ‘καρπούς’ πρώτα και κύρια προς όφελος των πολιτών», ανέφεραν μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφασή τους να παραχωρήσουν τμήμα του παλαιού δημαρχείου στην Ελεούσα για τη στέγαση του Τμήματος Άμεσης Δράσης.

«Βρισκόμαστε σε ένα φιλόξενο τόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστάκης και πρόσθεσε, ειδικά στο Δήμο Ζίτσας η συνέργεια και συνεργασία που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έφερε θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων».

Στα πρώτα αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσουβάλας. «Στα Γιάννινα επιτυγχάνουμε το τέλειο αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης και είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι γι’ αυτό, υπογράμμισε τονίζοντας ότι «πάντα θα καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία υπογράμμισε πως με τη λειτουργία του Τμήματος Άμεσης Δράσης ενισχύεται η αστυνόμευση της περιοχής και εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Μας δώσατε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ο Δήμος Ζίτσας αναβαθμίζεται καθώς ενισχύεται με ένα μάχιμο Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., το Τμήμα Άμεσης Δράσης».

Τα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας

Ο κ. Τσουβάλας ρωτήθηκε τέλος και για το εάν προβληματίζονται οι αρχές από τα πρόσφατα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, με αντικείμενα που αναφέρονται στην αρχαιότητα και όχι τόσο σε χώρους λατρείας.

«Ήταν δύο καλές επιτυχίες, όμως θεωρούμε τυχαία τα δύο περιστατικά για την περιοχή. Παρακολουθούμε στενά το θέμα της βεβήλωσης των ναών, δίνουμε σημασία ακόμη και στα μικρότερα περιστατικά, αλλά ως θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της αστυνομίας» κατέληξε.

Συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, είχαν συνάντηση με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Ηπείρου και Αξιωματικούς Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

 

papastratos300x250