Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Μία επιχείρηση με απρόσμενα εύκολο αποτέλεσμα
Μία επιχείρηση με απρόσμενα εύκολο αποτέλεσμα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 13:09

lempidakis3 10 17

Ιστορική ημέρα η χθεσινή για την ΕΛ.ΑΣ., μετά την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τον δρόμο για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου πήρε το απόγευμα της Δευτέρας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά την επιτυχή επιχείρηση της απελευθέρωσής του.

Ο 53χρoνος επιχειρηματίας, μετά από 186 ημέρες ομηρείας, μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρισκόταν ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.

Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε χθες η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη.

Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή του κοινού ποινικού δικαίου, έληξε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς ούτε λύτρα καταβλήθηκαν, ούτε «άνοιξε ρουθούνι», όπως λένε οι αστυνομικοί, και κυρίως ο επιχειρηματίας είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ ο βασικός πυρήνας των δραστών είναι στα χέρια των Αρχών.

Μέχρι χθες, είχαν συλληφθεί 12 άτομα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και άλλες συλλήψεις τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα.

Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Άμεση Δράση, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημ. Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας έκαναν λόγο για μία σημαντική ημέρα για τη χώρα και την Ελληνική Αστυνομία.

«Ήταν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ που κατάφεραν ένα τεράστιο επίτευγμα για την αστυνομία και τη χώρα. Η ΕΛ.ΑΣ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας να είναι ασφαλής και για τον τουρισμό και για τις επενδύσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την ελληνική οικονομία.

Έχουν εξιχνιαστεί όλες οι απαγωγές, ήταν όμως η πρώτη φορά που η εξιχνίαση, ο εντοπισμός και η απελευθέρωση έγιναν χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα», σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε την υπερηφάνεια την οποία αισθάνεται ο ίδιος, προσθέτοντας πως η υπόθεση της Κρήτης «δείχνει ότι η ΕΛΑΣ μπορεί με αποτελεσματικότητα, σύνεση, ωριμότητα να συλλέγει πληροφορίες, να τις διαχειρίζεται, να τις αναλύει και να σχεδιάζει επιχειρησιακά σοβαρές υποθέσεις με άριστο αποτέλεσμα. Ήταν μία επιχείρηση με απρόσμενα εύκολο αποτέλεσμα ως προς την επίτευξή του. Λύτρα μπορεί να υπήρχαν, όμως στο προσκήνιο βρίσκεται η επιτυχία της αστυνομίας», σημείωσε ο κ. Τσουβάλας που συνεχάρη και το οικογενειακό περιβάλλον του απαχθέντος για τη λεπτότητα με την οποία αντιμετώπισε από την αρχή το ζήτημα, επιτρέποντας στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

 

papastratos300x250