Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - 40 χρόνια διακρίσεων και διάδοσης της γνώσης
Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - 40 χρόνια διακρίσεων και διάδοσης της γνώσης Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 11:33

tm ximeias pan3 10 17

Το 40ο έτος λειτουργίας του διανύει το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ιδρύθηκε με το ΠΔ 723/76 και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το ακαδημαϊκό έτος 1977 - 78.

Τα πρώτα εργαστήρια λειτούργησαν στα πανεπιστημιακά κτίρια της οδού Δομπόλη, και μέχρι το 1991-92 το Τμήμα λειτουργούσε σε πέντε μεταβατικά κτίρια στην Πανεπιστημιούπολη της Δουρούτης, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί εντός αυτής.

Σήμερα, το Τμήμα, έχει διακριθεί για το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει στους φοιτητές και την υψηλού επιπέδου ερευνητική δραστηριότητα που επιτελεί, με διεθνείς διακρίσεις και προσέλκυση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα οργανωμένα Τμήματα Χημείας της χώρας και είναι βασικός συντελεστής ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, για τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία του Τμήματος, το παρόν και το μέλλον του.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, καθήκον της διοίκησης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, είναι η ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Τμήματος, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά του Πανεπιστημίου, με μεγάλες επιδόσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σημείωσε ότι η Περιφέρεια μέσω Προγραμμάτων, θα συνεχίσει να ενισχύει το Τμήμα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, αναφέρθηκε στις κατακτήσεις του Τμήματος και στα μελλοντικά σχέδια, για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος, διοργανώθηκε και το 5ο Συνέδριο του Τμήματος Χημείας.

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250