Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Δύο υπουργοί, εγκαινίασαν το Α.Τ. Γ. Καραϊσκάκη
Δύο υπουργοί, εγκαινίασαν το Α.Τ. Γ. Καραϊσκάκη Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 10:39

egainia karaiskaki3 10 17

Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Τόσκας, αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, στις ορεινές περιοχές

Αίσθημα ασφάλειας δημιουργεί στους πολίτες, το νέο Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και ταυτόχρονα πιστοποιεί τη σχέση συνεργασίας και άμεσης εξυπηρέτησης μεταξύ πολιτών, Δήμου και υπηρεσιών.

Το νέο Α.Τ., το οποίο στελεχώνεται από 22 Αστυνομικούς, εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά μαθητές της περιοχής.

Το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Δήμο και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος.

Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναστροφή της απομόνωσης και της εγκατάλειψης που γνώρισαν επί δεκαετίες η Περιφέρεια Ηπείρου και κατ’ επέκταση ο Νομός Άρτας.

«Η λειτουργία της Ιόνιας Οδού, τα έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί και η δημιουργία νέων δομών, όπως το Αστυνομικό αυτό Τμήμα, συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Ολγα Γεροβασίλη. Συμπλήρωσε δε, ότι κατά το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου η κυβέρνηση θα αναπτύξει πλήρως το σχέδιο για τη δυναμική ανάκαμψη της περιφέρειάς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του, σημείωσε ότι «Η ασφάλεια συνδυάζεται με την προκοπή και τις προοπτικές κάθε τόπου και χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή» και τόνισε ότι «η χώρα μας είναι πυλώνας και σταθερότητας και ασφάλειας, σε ένα περιβάλλον και σε ένα περίγυρο που δεν είναι καθόλου ήσυχος και ήρεμος».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, δήλωσε ευτυχής για την ίδρυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη, που δεν προέκυψε ως απλό απότοκο ενός τεχνοκρατικού οργανωτικού σχεδιασμού, αλλά ως αποτέλεσμα μιας ώριμης και εποικοδομητικής κοινωνικής διαβούλευσης και της συνεκτίμησης των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών και των αστυνομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, υπογράμμισε ότι με την ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή ενισχύεται σημαντικά η αστυνομική παρουσία στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, διασφαλίζεται η πιο έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών, ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται η αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους.

Τέλος, , ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, σημείωσε  ότι «Τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν προσπάθειες και σε μεγάλο βαθμό έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να αλλάξει η εικόνα που είχε ο πολίτης για την αστυνομία και το ρόλο της».

«Όταν ως Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, προτείναμε στην πολιτεία την ίδρυση του αστυνομικού τμήματος που σήμερα εγκαινιάζουμε, είχαμε στο μυαλό μας αυτούς τους ρόλους της Ελληνικής Αστυνομίας, την αστυνόμευση και τη στήριξη του πολίτη και της κοινωνίας μας» κατέληξε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Μεταφορών & Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας Πύραρχος Θωμάς Ρίζος, ο Ιατροδικαστής Άρτας Γεώργιος Σιώζιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων και πολίτες της περιοχής.

 

papastratos300x250