Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Πληθαίνουν οι αντιδράσεις, κατά των διοδίων
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις, κατά των διοδίων Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 12:54

diodia ipeiros30 9 17

Κινητοποίηση τη Δευτέρα, στα διόδια του Τερόβου - Σύσκεψη για την συγκρότηση μιας Πανηπειρωτικής Επιτροπής

Κινητοποίηση κατά των διοδίων, διοργανώνεται τη Δευτέρα, από 17:00-19:00 στα διόδια του Τερόβου, από το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα «Η συγκυβέρνηση που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης, υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για την διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα το τίμημα των 37,25€ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλ. 74,5€ συνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ. Τα διόδια που έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων, φυλακίζουν στα σπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό».

Η Τ.Ε. Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, «να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για: να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι λαϊκή περιουσία. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη» καταλήγει.

Και σύσκεψη

Στο μεταξύ, η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» καλεί σε σύσκεψη φορέων, παρατάξεων, συλλόγων πολιτών, για την συγκρότηση μιας Πανηπειρωτικής Επιτροπής για την «κατάργηση των διοδίων», την Τρίτη 3 Οκτώβρη και ώρα 7:30μ.μ. στην Στοά σάρκα (2ος όροφος).

Η πρόταση της παράταξης, συνοψίζεται στην εμπόδιση της λειτουργίας των διοδίων στο Δροσοχώρι και στο «ξήλωμά» τους από το δρόμο, στη μεθόδευση ενεργειών για την κατάργηση και των υπολοίπων διοδίων και στο να ξεσκεπαστεί η «απάτη», όπως χαρακτηρίζεται, για τα «αναλογικά διόδια».

Η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», σημειώνει ότι «Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας μαζί με την ανεργία, την απληρωσιά και τα μεροκάματα της πείνας, βρίσκονται αντιμέτωποι μέσω των εξοντωτικών διοδίων, ‘φυλακισμένοι’ στην ίδια τους την περιοχή.

α. Στην περιοχή μας λειτουργούν 4 διόδια, δημιουργώντας έναν κλοιό φυλακής για άνεργους και εργαζόμενους.

β.Πληρώνουμε παράνομα διόδια για την Εγνατία οδό που κατασκευάσθηκε σαν δημόσιο έργο με τα χρήματα των φορολογουμένων.

γ. Δεν λειτουργούν παράπλευροι εναλλακτικοί δρόμοι, αναγκάζοντας όποιον θέλει να κινηθεί προς Μέτσοβο, Γρεβενά να πληρώσει ‘αναγκαστικά’ διόδια.

Το ‘δόγμα’ όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να ‘μετακινείται στους δρόμους’ αλλά και γενικότερα όποιος έχει χρήματα έχει ‘παιδεία και υγεία’ εφαρμόζεται ψυχρά από το πολιτικό σύστημα σε μια ιδιότυπη συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση έπρεπε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και σε συνεργασία με τους Δήμους, Σωματεία, Συλλόγους της περιοχής να οργανώσει την αντίδραση των κατοίκων».

 

papastratos300x250