Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Εμβολιάστηκαν 130 προσφυγόπουλα
Εμβολιάστηκαν 130 προσφυγόπουλα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 09:38

prosfyg emvol29 9 17

Από τους Γιατρούς του Κόσμου, σε συνεργασία με το «Χατζηκώστα»

Ολοκληρώθηκε από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα” η εμβολιαστική καμπάνια σε παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε διαμερίσματα του Νομού Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος : «Πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτική ιατρική φροντίδα για πρόσφυγες στην Ελλάδα», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Κατά τις δύο ημέρες των εμβολιασμών, προσήλθαν στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο στο χώρο του Νοσοκομείου, 130 παιδιά προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ηλικίας από 2 μηνών έως 15 ετών. Όλα τα παιδιά, αφού εξετάστηκαν από το προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου, εμβολιάστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

«Πιστεύουμε ότι οι δομές υγείας πρέπει να είναι προσβάσιμες σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη και ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν άνοιγμα σε όλη την κοινωνία», δήλωσε η Επισκέπτρια  Υγείας του Γ.Ν. “Γ.Χατζηκώστα, Μαρία Φασούλη, η οποία μαζί με την συνάδελφό της παραχώρησαν το ιατρείο τους όπου και υλοποιήθηκε η εμβολιαστική καμπάνια.

Η κα. Φασούλη μιλώντας στο Itv υποστήριξε ότι πολλά παιδιά μιλούσαν ελληνικά κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων. Παράλληλα, στάθηκε και στη συνεργασία που αναπτύχθηκε με τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι είχαν εμβολιάσει και εξετάσει τα προσφυγόπουλα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250