Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διδασκαλία ελληνικών, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διδασκαλία ελληνικών, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 09:20

platforma pan27 9 17

«Πράσινο» στην αξιοποίηση και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, άναψε το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ.

Το θέμα είχε τεθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης, κατά τον περασμένο Νοέμβριο, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθ. Γεωργίου Καψάλη στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Frαser του Βανκούβερ του Καναδά και της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Andrew Petter και πλέον το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είναι το πρώτο που μπορεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γλωσσικό υλικό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία  της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια διαδικασία αμοιβαιότητας και επιστημονικής δεοντολογίας και τεκμηρίωσης, ως Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει αποστείλει στο Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ μια σειρά από βελτιωτικές προτάσεις για το γλωσσικό υλικό της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Ο κ. Καψάλης ευχαριστεί θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Simon Fraser και τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Frαser, Ανδρέα Γερολυμάτο, για την εξαιρετική συνεργασία.  

 

papastratos300x250