Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - «Δεν έχουμε ευθύνη για τους πλειστηριασμούς»
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - «Δεν έχουμε ευθύνη για τους πλειστηριασμούς» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 09:03

dikas pleist26 9 17

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Το θέμα της ασφάλειας αναφορικά με την σωματική ακεραιότητα των συμβολαιογράφων επανέρχεται στο προσκήνιο από τον πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Γιάννη Παππά. Ο κ. Παππάς, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη συνάντηση του Συντονιστικού με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της

 διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο των συμβολαιογράφων και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως οι συμβολαιογράφοι «κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος» ενώ διερωτήθηκε δημόσια για τις σκέψεις που υπάρχουν πίσω από τις όποιες επιθέσεις κατά των συμβολαιογράφων να υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται από ξένες εταιρίες.

Τι είπε ο υπουργός

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως εποπτεύουσα Αρχή δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης.  Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι πιέσεις από πλευράς των θεσμών είναι έντονες καθώς η ολοκλήρωση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί προαπαιτούμενο-μνημονιακή δέσμευση για να προχωρήσει και η υπόθεση των «κόκκινων δανείων».

Ωστόσο, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της τήρησης των νόμων λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή οι συμβολαιογράφοι είναι απροστάτευτοι και δέχονται πιέσεις από πολλές διαφορετικές πλευρές.

Στο μεταξύ ερωτηθείς για την επίθεση των Anonymous αλλά και την ανακοίνωση αστυνομικών, ο κ. Παππάς πήρε αποστάσεις και από τα δύο, εξηγώντας πως η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.

 

papastratos300x250