Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - Στα «σκαριά» ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - Στα «σκαριά» ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 12:38

enosi agroton23 9 17

Ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, έχει στα «σκαριά» η «Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων».

Ο λόγος για την υλοποίηση μιας καθετοποιημένης ουσιαστικά γαλακτοκομικής μονάδας και τυροκομείου στην περιοχή της Κρύας.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Αγροτών στα Γιάννενα με την διοίκηση να ενημερώνει το Σώμα για τις εξελίξεις και τις προοπτικές που υπάρχουν για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που ακολούθησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης προβλέπεται η ίδρυση Ομάδας Παραγωγών από παραγωγούς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ έχει αγοραστεί η έκταση και έχει υποβληθεί η πρόταση για έγκριση και χρηματοδότηση.

«Η οργάνωση διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τη δυνατότητα χρηματοδότησής της και ευελπιστούμε σε μία θετική απάντηση από το υπουργείο. Μας ενδιαφέρει ο τομέας της μεταποίησης ειδικά των βιολογικών προϊόντων γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και εντός και εκτός της Ελλάδας και με την υπεραξία που θα δημιουργηθεί αναμένεται μεγάλη ενίσχυση των παραγωγών», σημείωσε ο κ. Μπαλτογιάννης.

Στη Γ.Σ. συζητήθηκε και το θέμα της συγκρότησης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «Από την αρχή υποστηρίξαμε την προσπάθεια συγκρότησης της Διεπαγγελματικής και ζητήσαμε η οργάνωση αυτή να μην έχει ούτε προσωπικά, ούτε κομματικά χαρακτηριστικά ή σκοπιμότητες. Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει συμφωνία σε ανώτερο επίπεδο με τις τριτοβάθμιες οργανώσεις που θα μας εκπροσωπούν στη Διεπαγγελματική και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Στη γενική συνέλευση της «Ένωσης Αγροτών» εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όπως και ο απολογισμός πεπραγμένων ενώ ξεχωριστό τμήμα της Γ.Σ. ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του επενδυτικού προγράμματος στην εταιρεία «ΖΟΙΝΟΣ».

Ακόμη, έγινε εκτενής ενημέρωση των μελών της Γ.Σ. για τις παρεμβάσεις της Ένωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, με κορυφαία παρέμβαση τη συνάντηση που έγινε με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ημερίδα την Παρασκευή

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac πραγματοποιείται από την Ένωση Αγροτών, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα σχέδια βελτίωσης, τις ομάδες παραγωγών, τους νέους αγρότες και άλλα.

 

papastratos300x250