Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Η Ελλάδα και η συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας
Η Ελλάδα και η συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 10:01

sirigos ekdilosi22 9 17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α. ΣΥΡΙΓΟ

Εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα και η συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» με oμιλητή τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Α. Συρίγο.

To Δ.Σ. του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου χτες τόνισαν τη σημασία των ρευστών γεωπολιτικών δεδομένων που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη χώρα μας (Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Κυπριακό- Ισλαμικό κράτος- σχέσεις με FYROM και τις άλλες βαλκανικές χώρες- Μέση Ανατολή κλπ) ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βιώνει ο τόπος μας.

Ο Καθηγητής κ. Α. Συρίγος ο οποίος έχει μελετήσει και αναλύσει σε βάθος τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή θα συζητήσει με τους πολίτες των Ιωαννίνων για τα αίτια, τις συνέπειες και τις προοπτικές αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σφαιρικά ενημερωμένος πολίτης θα αντιληφθεί τα προβλήματα και θα συμβάλλει με την ενεργητική του συμμετοχή στη χάραξη και υιοθέτηση πολιτικών που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, σημειώνουν οι εκπρόσωποι του Ομίλου.

 

papastratos300x250