Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα «Με τιμά το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα μου»
«Με τιμά το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα μου» Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 14:25

fousas16 9 17

«Δεν είναι της παρούσης, το αν θα είμαι υποψήφιος», λέει ο Στέφανος Φούσας

Είναι προβεβλημένος και εξαιρετικά επιτυχημένος στην επιστήμη του. Ο λόγος για τον γνωστό καρδιολόγο Στέφανο Φούσα που βρέθηκε και αυτός στα Γιάννενα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Εκπαιδευτικού Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Οι κουβέντες πολλές και όχι μόνο ιατρικές. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν ώστε πέραν των ιατρικών θεμάτων, να αναπτύξουν και άλλα θέματα πιο κοινωνικά και γιατί όχι και πιο πολιτικά.

Η ερώτηση που του απεύθυναν μια: «Αν θα κατέβει στην πολιτική;». Ερώτηση, που του θέσαμε και εμείς χωρίς όμως να λάβουμε καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Ο κ. Φούσας, υποστήριξε ότι τον τιμά η συζήτηση γύρω από το όνομά του χωρίς όμως να απαντά στην ουσία του ερωτήματος. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ότι πολιτική παράγουμε όλοι, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες απαντήσεις δεν είναι της παρούσης. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαντηθεί το ερώτημα», είπε χαμογελώντας και επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα θα πάει μπροστά μόνο εάν εργαστούμε όλοι μαζί.

Το συνέδριο

Το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Καρδιολογικό Συνέδριο με τίτλο: «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων», πραγματοποιείται στην πόλη μας, μέχρι αύριο Κυριακή.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, την Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Περιφερειακό Καρδιολογικό Τομέα Βορειοδυτικής Ελλάδας και τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών  Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης - Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης – Ηχωκαρδιολογίας - Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Πρόεδρος Συνεδρίου: Ι. Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπεύθυνοι επιστημονικού προγράμματος:

Κωνσταντίνος Παππάς

Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Β΄ Καρδιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Ιωάννινα

Ιωάννης Παρίσης

Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν», Αθήνα

Παναγιώτης Κοραντζόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,

Α΄ Καρδιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Ιωάννινα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250