Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Καθαρό και υγιεινό σχολικό περιβάλλον, για τους μαθητές
Καθαρό και υγιεινό σχολικό περιβάλλον, για τους μαθητές Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 12:18

sfoygar30 8 17

Συνάντηση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης με τις σχολικές καθαρίστριες - Η Πολιτεία ρύθμισε νομοθετικά έγκαιρα και πολύ νωρίς το ζήτημα

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, προσβλέπει εκτός από την παράδοση ολοκληρωμένων σχολικών υποδομών και στο να προσέλθουν οι μαθητές σε ασφαλές, όμορφο, καθαρό και υγιεινό σχολικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε την Τρίτη συνάντηση με τις εργαζόμενες για την καθαριότητα των σχολείων, Γυμνασίων – Λυκείων - ΕΠΑΛ και ΕΚ, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας, η κατάρτιση των συμβάσεων καθώς και η άμεση αντιμετώπιση της γενικής καθαριότητας των σχολείων, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού για πρώτη φορά η Πολιτεία ρύθμισε νομοθετικά έγκαιρα και πολύ νωρίς το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων και μπορούμε πλέον οργανωμένα και συστηματικά να προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο καθαριότητας», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Βούλα Τσίλη και πρόσθεσε: «Νοιώθουμε, όμως και ιδιαίτερα δικαιωμένοι ως Δημοτική Αρχή και Σχολικές Επιτροπές, αφού καταφέραμε εν τέλει, μετά από επίπονες προσπάθειες και τεκμηριωμένες νομικά και ουσιαστικά προτάσεις, να πείσουμε τα δυο συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Παιδείας για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία».

«Όμως - συνέχισε η κα Τσίλη- θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να κατανοήσει η Πολιτεία, πως ένας τόσο ευαίσθητος τομέας, όπως είναι η καθαριότητα των σχολείων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με συμβάσεις έργου, με πολύ χαμηλά κοστολόγια και με αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτιμάται. Οι συμβασιούχες γυναίκες στην καθαριότητα των σχολείων εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εκτελούν το συγκεκριμένο έργο από 5 έως 15 χρόνια. Η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει, να δει το συγκεκριμένο ζήτημα και να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και με δικαιοσύνη.

Εμείς ως σχολική επιτροπή θα είμαστε και πάλι δίπλα τους για να διευκολύνουμε το έργο τους και βεβαίως να καλύπτουμε άμεσα και έγκαιρα την μισθοδοσία τους, ανεξάρτητα από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνομε. Από τις εργαζόμενες απαιτούμε συνεργασία μεταξύ τους, με τους δ/ντες των σχολείων και να εργάζονται με όρεξη, αγάπη και σεβασμό σ’ αυτό που κάνουν».

 

papastratos300x250