Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Λύση με κυκλικό κόμβο σε Εφύρας- Βελουχιώτη
Λύση με κυκλικό κόμβο σε Εφύρας- Βελουχιώτη Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 19:14

dimarxeioΗ κατασκευή κυκλικού κόμβου στην περιοχή των οδών Εφύρας- Βελουχιώτη, δεν είναι απλώς ένα ακόμα έργο, αλλά μία λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση Κόμβων πόλης Ιωαννίνων- Κόμβος Εφύρας Βελουχιώτη» και προϋπολογισμού 503.000 ευρώ με τον ΦΠΑ, προχώρησαν χτες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος του έργου.

Τι προβλέπεται

Οι εργασίες που προβλέπονται στον κόμβο είναι η διεύρυνση του οδοστρώματος με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών  που αφορούν την αφαίρεση των επιφανειακών φυτικών γαιών, την εκσκαφή των απαραίτητων ορυγμάτων για την εν συνεχεία κατασκευή των απαραίτητών επιχωμάτων που προβλέπονται στη συγκοινωνιακή μελέτη. Προβλέπονται επίσης έργα διόρθωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των καμπυλών του κόμβου για τη διόρθωση της καμπυλότητας και των περιορισμών που τίθενται λόγω της εγκεκριμένης ζώνης απαλλοτρίωσης.

Θα γίνουν ακόμα εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων με την κατασκευή σωληνωτών για την απορροή των όμβριων στην περιοχή του κόμβου με αντίστοιχη κατασκευή φρεατίων υδατοσυλλογής.

Παράλληλα προβλέπονται εργασίες για την ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας που προβλέπουν την κατασκευή νησίδων, πινακίδων σήμανσης, οριζόντια διαγράμμιση, φωτισμός, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση πεζοδρομίου πλάτους 1,30 σε όλο το μήκος της οδού από τον κόμβο έως το τέλος επέμβασης προς Περίβλεπτο.

Τέλος στο έργο προβλέπεται και μια σειρά παρεμβάσεων πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού.

Αναγκαία παρέμβαση

«Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο στην κατασκευή του κόμβου, αλλά περιλαμβάνει μια σειρά έργων για τη συνολική αναδιαμόρφωση μιας περιοχής στην οποία δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία. Με σοβαρότητα και προγραμματισμό ο Δήμος προχωρά σε ένα ακόμα έργο που έχει ανάγκη η πόλη έχοντας πάντα σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση της καθημερινότητας με ποιοτικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος, έκανε λόγο για αναγκαία παρέμβαση σε μια περιοχή όπου είχε μετατραπεί σε καρμανιόλα.

«Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δε θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή περνούν απ’ αυτή», επισήμανε.

 

papastratos300x250