Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Κεράσοβο
Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Κεράσοβο Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 19:22

Kerasovo Festival Poster BIG GRΓια 4η χρονιά το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Κεράσοβο (Αγία Παρασκευή) Κόνιτσας, έρχεται και επικεντρώνεται γύρω από μουσικές και λαïκές παραδόσεις των Βαλκανίων.

Το φεστιβάλ φέτος αποτελείται από 4 μουσικά και χορευτικά σεμινάρια, καθώς και παραστάσεις και συναυλίες ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μαθητές από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία αλλά και Βραζιλία.

Από τις 5-11 Αυγούστου, θα διεξαχθούν στο σχολείο του χωριού Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας τα εξής μουσικά σεμινάρια:

Πολυφωνίες της Ελλάδας και των Βαλκανίων, από την Ξανθούλα Ντακοβάνου

Μουσική Ομάδα: από την Ελλάδα στα Βαλκάνια, από το Δήμο Βουγιούκα

Κρουστά και ρυθμολογία της Βόρειας Ελλάδα, από το Λευτέρη Γρηγορίου.

Η δουλειά των μαθητών των μουσικών σεμιναρίων θα παρουσιαστεί στην πλατεία του χωριού στις 12 Αυγούστου. Η βραδιά θα κορυφωθεί με Βαλκανική Συναυλία, με τους Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), Δήμο Βουγιούκα (ακκορντεόν), Στέφανο Φίλο (βιολί), Λευτέρη Γρηγορίου (κρουστά, γκάιντα) και Παναγιώτη Σάκκουλα (λαούτο).

Στις 13 Αυγούστου θα διοργανωθεί η καθιερωμένη πλέον για το χωριό βραδιά με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη, από τις Αδελφότητες Αθηνών και Κιάτου.

Παράλληλα, μουσικά δρώμενα θα γίνονται καθημερινά στις πλατείες και τους δρόμους του χωριού.

Για τα παιδιά, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, θα γίνει στο σχολείο του χωριού παράσταση Καραγκιόζη με το θίασο του Δήμου Βουγιούκα, ενώ ο έμπειρος μουσικός και καταξιωμένος χορευτής Ταξιάρχης Βασιλάκος θα διοργανώσει στο σχολείο από 5-11 Αυγούστου σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών. Η θεματική του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει 'Μουσικές και χορούς του Κόσμου'.

 

papastratos300x250