Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Επιστρέφει» με 40άρια ο καύσωνας
«Επιστρέφει» με 40άρια ο καύσωνας Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 13:54

kafsonas epistr5 8 17

Σε ετοιμότητα, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου

Νέο, αυγουστιάτικο αυτή τη φορά, «κύμα» καύσωνα προ των πυλών καθώς η θερμοκρασία που έχει ήδη από χθες αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να φτάσει στα Δυτικά Ηπειρωτικά έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό προβλέπει, με έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Δήμους, να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

papastratos300x250