Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος 44 προσλήψεις στην Ήπειρο, για την στελέχωση των ΤΟΜΥ
44 προσλήψεις στην Ήπειρο, για την στελέχωση των ΤΟΜΥ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 11:00

tomy5 8 17

24 στα Ιωάννινα, από 8 στην Άρτα και την Πρέβεζα και 4 στη Θεσπρωτία

Βίκυ Κώστα

44 θέσεις «ανοίγουν» συνολικά στην Ήπειρο, για την στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας, που ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Την Παρασκευή, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων και οι θέσεις στην Ήπειρο, που αφορούν μόνο σε ΠΕ ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παθολογίας, έχουν ως εξής: 24 στα Ιωάννινα, από 8 στην Άρτα και την Πρέβεζα και 4 στη Θεσπρωτία.

Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, οι οποίες δύνανται να ανανεώνονται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 09:00 και λήγει την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 23:59.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας.

Στις 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα σε επίπεδο γειτονιάς (προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία). Σε αυτές, θα υπάρχουν «οικογενειακοί γιατροί», κυρίως παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες όπως και οι συναδέλφοί τους που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Εκτιμάται, πως κάθε οικογενειακός γιατρός θα καλύπτει πληθυσμό 2.000 ενηλίκων και ο οικογενειακός παιδίατρος 1.500 παιδιών.

Κάθε οικογενειακός γιατρός έχει την ευθύνη 2.000 εγγεγραμμένων ενηλίκων και κάθε οικογενειακός παιδίατρος την ευθύνη 1.500 παιδιών. Αναλαμβάνει την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των εγγεγραμμένων πολιτών, τη διάγνωση, την επίλυση προβλημάτων υγείας με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, τη συμπλήρωση και τακτική ενημέρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας των ασθενών του, καθώς και την παραπομπή των πολιτών σε εξειδικευμένη φροντίδα (κέντρο υγείας, νοσοκομείο, ειδικό γιατρό) όταν αυτή απαιτείται. Στις περιοχές που δεν καλύπτονται από ΤΟΜΥ, ρόλο οικογενειακού γιατρού μπορεί να αναλάβει και ιδιώτης γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα δέχεται τους πολίτες στο ιατρείο του.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα έχουν ελάχιστο ωράριο απασχόλησης ανά ηµέρα και ανά εβδοµάδα. Θα αµείβονται κατά κεφαλή για τον πληθυσµό ευθύνης τους βάσει συντελεστή ηλικιακής οµάδας.

Όλοι οι πολίτες θα εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό της επιλογής τους, αλλά στην περιοχή τους. Ο οικογενειακός γιατρός θα διατηρεί το ιστορικό κάθε πολίτη και θα είναι αυτός που θα τον παραπέμπει στη δευτεροβάθμια ή την τριτοβάθμια φροντίδα.

Θα αποτελεί το ιατρείο του οικογενειακού γιατρού το πρώτο «σηµείο εισόδου» του πολίτη στο σύστημα Υγείας. Η παραποµπή από τον οικογενειακό ιατρό θα είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία εκτός εάν πρόκειται για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Για τη στέγαση των ΤΟΜΥ περίπου 70 κτίρια έχουν εξασφαλιστεί μέσω συνεργασίας με τους Δήμους, ενώ τα υπόλοιπα θα βρεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

papastratos300x250