Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Οι Ιταλοί «ταξιδεύουν» στο ιερό του Δία και την αρχαία μαντική
Οι Ιταλοί «ταξιδεύουν» στο ιερό του Δία και την αρχαία μαντική Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 10:38

iero dia5 8 17

Η έκθεση «Μαντείο των Ήχων», θα φιλοξενηθεί στα αρχαιολογικά μουσεία της Νεάπολης και του Τάραντα

Την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στη Δωδώνη, το ιερό του Δία και την αρχαία μαντική, θα έχουν οι κάτοικοι της Νεάπολης και του Τάραντα, αλλά και όσοι επισκέπτονται την Ιταλία, καθώς η έκθεση «Μαντείο των Ήχων» που παρέμεινε για αρκετούς μήνες στο Μουσείο της Ακρόπολης, αναμένεται να φιλοξενηθεί στα αρχαιολογικά μουσεία της γειτονικής χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κ. Σουέρεφ έχει εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον από το Ρήγιο της Καλαβρίας, το Ινστιτούτο της Βενετίας, καθώς επίσης και από το αρχαιολογικό μουσείο της Μαδρίτης, προκειμένου να φιλοξενηθεί και εκεί.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξακτίνωση της έκθεσης για την αρχαία Δωδώνη και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουέρεφ.

Ολοκληρώθηκε ο βιολογικός

Στο μεταξύ, ένα από τα συνοδά έργα στο πλαίσιο της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού ολοκληρώθηκε και τυπικά τις τελευταίες ημέρες.

Ο βιολογικός καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου, μπορεί να εξυπηρετήσει πληθυσμό 60.000 ατόμων ετησίως, ενώ οι δεξαμενές μπορούν να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο νερό για άρδευση και για τις ανάγκες της πυρόσβεσης.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Σουέρεφ συνεχίζονται οι εργασίες στη δυτική στοά και διευρύνεται η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης στο δυτικό τμήμα της εισόδου.

Από το φθινόπωρο, αναμένεται η συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, όπου ήδη πάντως σύμφωνα με τον κ. Σουέρεφ μία ομάδα δεκαπέντε ατόμων εργάζεται καθημερινά για την προετοιμασία των μελετών και των διαγωνισμών που πρόκειται να προκηρυχθούν.

 

papastratos300x250