Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Καθυστέρηση και διαφορετικές προσεγγίσεις
Καθυστέρηση και διαφορετικές προσεγγίσεις Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 14:30

gefiri anast4 8 17

Διάσταση απόψεων, μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού, με τους τοπικούς παράγοντες, για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας

Νέα εμπόδια για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, προκύπτουν, λόγω της διάστασης απόψεων, μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού, με τους τοπικούς παράγοντες.

Αυτό, διαφάνηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπή Παρακολούθησης, το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν η Περιφέρεια Ηπείρου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο υπεύθυνος – συντονιστής του έργου Γ. Σμύρης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους ως προς τους χρόνους εκτέλεσης των μελετών, που θα καθορίσουν το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης της αναστήλωσης.

Όπως εκτιμούν, οι διαδικασίες έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά, ενώ υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.

Μία νέα εξέλιξη που προέκυψε το τελευταίο διάστημα μετά τις νέες αυτοψίες είναι η ανάγκη επιπλέον παρέμβασης στο δυτικό βάθρο της γέφυρας, που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Επιβεβαιώθηκε όμως, ότι απαιτείται και εκεί να γίνουν εργασίες στερέωσης και πασσάλωσης, αντίστοιχα με αυτές που έγιναν στον ανατολικό βάθρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γ. Δέδες επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για την απουσία των μελών της Επιτροπής, παράλληλα όμως λέγοντας πως οι διαδικασίες «τρέχουν» αρκετά γρήγορα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ήδη, όπως είπε έχουν εξασφαλισθεί οι εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την προγραμματική συμφωνία όπως εξασφαλίσθηκε και η χρηματοδότηση των 5,6 εκ. ευρώ από το Π.Δ.Ε. του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Απομένει σήμερα (σ.σ. χθες) μία συνάντηση των τεχνικών συμβούλων στο υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στο δυτικό βάθρο που θα πρέπει να το θωρακίσουμε πριν έρθει ο χειμώνας. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασίων και την έναρξη των εργασιών ίσως τελικά είναι συντομότερο από το αρχικό», σημείωσε ο κ. Δέδες.

 

papastratos300x250