Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Εξ’ αρχής επανασχεδιασμός, για τον ανεφοδιασμό καυσίμων
Εξ’ αρχής επανασχεδιασμός, για τον ανεφοδιασμό καυσίμων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 11:37

aerodromio4 8 17

Αθ. Βούρδας: «Απαιτεί να γνωρίζουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός των πτήσεων το επόμενο διάστημα για να ξέρουμε και τις ανάγκες»

Προϋπόθεση για να διαδραματίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, παραμένει η επίλυση του ζητήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, μετά και τις αρνητικές απαντήσεις των εταιρειών.

Την Τετάρτη η εταιρεία Apollo ανακοίνωσε και επισήμως ότι από τον Ιούνιο του 2018, εκτός από τις πτήσεις που γίνονται ήδη από την Κοπεγχάγη, στα Ιωάννινα θα προσγειώνονται και αεροσκάφη από την Στοκχόλμη.

Το θέμα που «ταλανίζει» την τοπική κοινωνία, έχει θέσει σε εγρήγορση τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν να ασκούν πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι τελευταίοι από την πλευρά τους, τους… πετούν το μπαλάκι, αναμένοντας την κατάθεση και παρουσίαση ενός επιχειρηματικού πλάνου για τις προοπτικές του αεροδρομίου, κάτι πάντως που θα έπρεπε να αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της ΥΠΑ και φυσικά της πολιτικής ηγεσίας.

Αυτό, επανέλαβε από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε για την παράδοση και του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας.

Ο ίδιος, ζήτησε να υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προγραμματισμός μεταξύ όλων των φορέων ώστε στο τέλος Αυγούστου, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο παραδέχθηκε πως το αεροδρόμιο ανήκει στην ΥΠΑ, όμως η διαδικασία απαιτεί «να γνωρίζουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός των πτήσεων το επόμενο διάστημα για να ξέρουμε και τις ανάγκες του ανεφοδιασμού. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1992 και 1993 είναι πλήρως ακατάλληλες και απαιτείται ένας επανασχεδιασμός εξ’ αρχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να παραδεχθεί πάντως πως υπάρχουν και εξετάζονται και εναλλακτικοί τρόποι όπως είναι οι μεταφερόμενες δεξαμενές καυσίμων.

Για το θέμα του αεροδρομίου, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας και Θανάσης Μανταλόβας, συζήτησαν με τον κ. Βούρδα λεπτομέρειες της συνάντησης που θα γίνει στα τέλη του μήνα σχετικά με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

 

papastratos300x250