Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Οχυρώνονται» με θερμικές κάμερες, τα σύνορα
«Οχυρώνονται» με θερμικές κάμερες, τα σύνορα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 10:35

thermika synora4 8 17

Με στόχο την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους

«Οχυρώνονται» αν και με καθυστέρηση πολλών ετών, τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στο ζενίθ, με τους κατοίκους ειδικά των ακριτικών περιοχών να παραμένουν ανήσυχοι.

Η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί άμεσα με θερμικές κάμερες για την πληρέστερη φύλαξη των συνόρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Τόσκας, στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη.

Ο κ. Καραγιάννης είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στον υπουργό, μετά από περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου, μεταφέροντας του την ανησυχία και το φόβο των κατοίκων για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή, προσκομίζοντας σχετικά δημοσιεύματα καθώς και αιτήματα φορέων με προτάσεις για την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε στον βουλευτή Ιωαννίνων πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των ακριτικών περιοχών που «φυλάσσουν Θερμοπύλες».

 

papastratos300x250