Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΑΔΕΣΠΟΤΑ - Προς επίλυση του προβλήματος, μέσω πρόσληψης δύο κτηνιάτρων
ΑΔΕΣΠΟΤΑ - Προς επίλυση του προβλήματος, μέσω πρόσληψης δύο κτηνιάτρων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 11:08

adespota1 8 17

Τις διαδικασίες για την πρόσληψη δύο κτηνιάτρων, για λογαριασμό του Δήμου Ιωαννιτών, έχει προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επιδιώκοντας να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων, που απασχολεί και την περιοχή μας.

Αυτό, επισημάνθηκε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι άλλων περιφερειακών ενοτήτων που τόνισαν ότι αντίστοιχα και εξίσου σοβαρά προβλήματα με τα αδέσποτα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου, ζητώντας να εξεταστεί το περιθώριο που υπάρχει για την επιπλέον πρόσληψη κτηνιάτρων.

Κάτι τέτοιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται μάλλον δύσκολο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όμως, όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Μητροκώστα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο της ανάθεσης παράλληλων καθηκόντων στους κτηνίατρους που θα προσληφθούν για τα Ιωάννινα.

Άλλες αποφάσεις

Η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε προς χρηματοδότηση τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα και περιεχομένου Η πρώτη απόφαση αφορά στην εκδήλωση μνήμης στην προσφορά του ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών Χρήστου Φωτίου στο Αθαμάνιο της Άρτας.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την οικονομική συνδρομή για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στους Κωστακιούς, αλλά και για την αθλητική διοργάνωση Εν Νικοπόλει Άκτια που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και την Πρέβεζα.

«Ως Επιτροπή εξετάζουμε και εγκρίνουμε δράσεις για το ευρύ κοινό, μέσα από τις οποίες προβάλλεται ο τόπος, η παράδοση, αλλά και τα τοπικά προϊόντα ενώ μπορούν να λειτουργήσουν και ως άξονες για την προσέλκυση επισκεπτών», σημείωσε η κα Μητροκώστα.

 

papastratos300x250