Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Χειροπέδες σε 65χρονο, για τη φωτιά στην Ελεούσα
Χειροπέδες σε 65χρονο, για τη φωτιά στην Ελεούσα Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 09:54

fotia eleoysa29 7 17

Κων. Σκούπρας: «Εγκληματική αμέλεια οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο»

Στην σύλληψη ενός 65χρονου για τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην Ελεούσα, οδηγήθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά την προανάκριση και αξιοποιώντας και μαρτυρίες αυτοπτών.

Ο εν λόγω άνδρας, εκτελούσε εργασίες κοπής οικοδομικών υλικών με τροχό, στην ύπαιθρο και χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο ασφαλείας.

Σε βάρος του 65χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος, με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κωνσταντίνο Σκούπρα να επισημαίνει πως συνιστά εγκληματική αμέλεια οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο με αυτές τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς όπως έγινε στην περίπτωση της Ελεούσας.

Ο κ. Σκούπρας κλήθηκε να τοποθετηθεί και επί του ζητήματος με τα εναέρια μέσα και κατά πόσο είναι διαθέσιμα σε πυρκαγιές όπως αυτές των τελευταίων ημερών στο Νεοχωρόπουλο και την Ελεούσα.

«Τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ζήτημα της πολιτείας. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και το να ζητάμε συνεχώς εναέρια μέσα, ενώ ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν είναι σαν να το λέμε και ότι ξέρουμε τους λόγους που δεν έρχονται. Όταν πάντως υπάρξει μία μεγάλη πυρκαγιά, που το απευχόμαστε, θα έρθουν τα εναέρια μέσα. Και στην Ελεούσα δόθηκε η εντολή και υπήρξε διαθεσιμότητα αεροσκαφών, κρίναμε όμως ότι δεν ήταν απαραίτητα και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη.

Στην πυρκαγιά στο Νεοχωρόπουλο ζητήθηκαν εναέρια μέσα, έφτασαν τα δύο PZL, αλλά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Μας βοήθησε εκείνη την ημέρα ο αέρας που κατηύθυνε την πυρκαγιά προς τον οικισμό όπου μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε καλύτερα από το εάν πήγαινε προς το αλσύλλιο πάνω από το νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Σκούπρας.

 

papastratos300x250