Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Επιπλέον 400.000 ευρώ, για τη βελτίωση της οδού Πανεπιστημίου
Επιπλέον 400.000 ευρώ, για τη βελτίωση της οδού Πανεπιστημίου Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 10:49

erga29 7 17

Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

Πιο ασφαλείς δρόμους, αποκτούν τα Ιωάννινα, καθώς εκτός από την πολυσυζητημένη Λεωφόρου Νιάρχου, ένα έργο το οποίο η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να το υλοποιήσει, αναβαθμίζεται μία ακόμη οδός, η οδός Πανεπιστημίου.

Όπως έκαναν γνωστό οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για τη συντήρηση – κατασκευή της οδού Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή τους, από την οποία λείπει το όνομα του Γιάννη Καραγιάννη, αναφέρεται ότι οι «Οι εργασίες βελτίωσης θα είναι προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης, αφού σήμερα η οδός που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου επιβαρύνεται με σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο.

Με την χρηματοδότηση των 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας, καθίσταται δυνατή η υλοποίηση του έργου από το Δήμο Ιωαννιτών. Η χρηματοδότηση λειτουργεί συμπληρωματικά στη χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ που είχε εγκριθεί πριν μερικούς μήνες με πόρους επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Έτσι, συνολικά, το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με 1 εκατ. ευρώ. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου δρομολογεί την ολοκλήρωση μιας παρέμβασης που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και ικανοποιεί ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας».

Να υπενθυμίσουμε, ότι το έργο «Ανακατασκευή και αναβάθμιση οδού Πανεπιστημίου», περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών στον τομέα «Βιώσιμη Κινητικότητα – Βελτίωση της προσβασιμότητας».

 

papastratos300x250