Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Επιστροφή, στο καλοκαιρινό 5νθήμερο
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Επιστροφή, στο καλοκαιρινό 5νθήμερο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 09:01

closed21 7 17

Σε ισχύ τίθεται το καλοκαιρινό 5νθήμερο στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, από αυτό το Σάββατο μέχρι και τις 26 Αυγούστου, θα παραμείνουν τα καταστήματα της πόλης, θα παραμένουν κλειστά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου «Θέτουμε σε εφαρμογή το καλοκαιρινό 5νθήμερο γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ανάγκη από λίγες μέρες άδεια, έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση και τις διακοπές. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία από μας που είμαστε αυτοαπασχολούμενοι στερούμαστε το δικαίωμα στις διακοπές και θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο δήμος ευαγγελίζονται; Διεύρυνση ωραρίων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα όλο και μεγαλύτερο τμήμα των μικρών εμπόρων και συνολικότερα του λαού δεν πηγαίνει διακοπές.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο και στις φτηνές διακοπές. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι το 2017 θα δουλεύουμε 365 το χρόνο χωρίς διακοπές ακριβώς για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και του εμπορίου».

 

papastratos300x250