Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Επιχείρηση… καθαρισμός προτομών
Επιχείρηση… καθαρισμός προτομών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 18:35

protomes21 7 17

Από το τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίτων

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή ολύ σημαντικών παρεμβάσεων καθαρισμού των προτομών κι άλλων μνημείων που έχουν υποστεί ζημιές από βανδαλισμούς, προχωρά το τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίτων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή του Άλσους, θα ακολουθήσει η παραλίμνιος και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράσεις θα επεκταθούν σε όλη την πόλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει επανειλημμένα πως στέκεται απέναντι σε όσους προκαλούν φθορές σε κτίρια, γλυπτά, μνημεία κτλ ενώ έχει προκαλέσει αρκετές συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο.

Οι πρωτοβουλίες και η πολιτική βούληση του Δήμου όμως δεν αρκούν καθώς χρειάζεται συνολική προσπάθεια αλλά και πραγματική θέληση απ’ όλες τις πλευρές ώστε να υπάρξει λύση.

Ο Δήμος από τη μεριά του θα συνεχίσει με όσες δυνατότητες έχει να συντηρεί, να καθαρίζει και να διατηρεί τα γλυπτά και τα μνημεία».

Κλείνοντας, ο Δήμος ζητά τη βοήθεια όλων, φορέων, συλλόγων και πολιτών, στη δημιουργία ενός κλίματος σεβασμού απέναντί τους.

 

papastratos300x250