Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Μπλοκ στους πλειστηριασμούς από σωματεία και συνδικάτα
Μπλοκ στους πλειστηριασμούς από σωματεία και συνδικάτα Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 12:24

pleisthrias20 7 17

Δεν επέτρεψαν να γίνουν οι πλειστηριασμοί, εκτός ενός που αφορούσε την επιχείρηση «Spider»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Μπλοκ στους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τη Τετάρτη, το μεσημέρι, σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, έκαναν  μέλη των συνδικάτων και των σωματείων του ΕΚΙ αλλά και άλλων φορέων. Δεκάδες πολίτες  συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου, αποτρέποντας την είσοδος και άρα την διενέργεια κάθε πλειστηριασμού πλην ενός!

Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν να γίνουν οι πλειστηριασμοί που αφορούσαν κατοικίες αλλά υποχώρησαν και επέτρεψαν την είσοδο της συμβολαιογράφου και όλων των εμπλεκομένων στο πλειστηριασμό ακινήτων της επιχείρησης SPIDER.

Στην περίπτωση αυτή, τόσο ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Νίκος Ηλίας, συμφώνησαν,  και έτσι η συμβολαιογράφος πέρασε το κατώφλι της δικαστικής αίθουσας.

Τελικά, ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος.

Δεν έφυγαν ούτε λεπτό…

Στο μεταξύ, οι συγκεντρωμένοι δεν έφυγαν ούτε λεπτό από τον προθάλαμο και άνοιξαν δρόμο μόνο όταν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για πλειστηριασμό που είχε να κάνει με οφειλές εργαζομένων. Έτσι, αποφασίστηκε να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Πέτσιος. 

Οι δηλώσεις

Ο κ. Νίκος Έξαρχος υπογράμμισε ότι δεν είναι γενικά και αόριστα κατά των πλειστηριασμών αλλά κατά των πλειστηριασμών που έχουν να κάνουν με λαϊκές οικογένειες. Όπως είπε, είναι διαφορετική η μία περίπτωση από την άλλη. «Η μια περίπτωση είναι ένα σπίτι μιας οικογένειας που εξαιτίας των καταστάσεων δεν μπορεί να πληρώσει και η άλλη είναι πλειστηριασμός για να πληρωθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους», είπε ο κ. Έξαρχος ενώ ξεκαθάρισε ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων προκειμένου να «μην ανοίξει καθόλου ο δρόμος των πλειστηριασμών».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηλίας αναφέρθηκε στον πλειστηριασμό που βρισκόταν σε εξέλιξη χωρίς όμως να έχει εμφανιστεί κανείς μέχρι τις πέντε παρά το απόγευμα. Ο κ. Ηλίας υποστήριξε ότι το τίμημα έχει μειωθεί και ανέρχεται συνολικά για όλα τα ακίνητα στα 8 εκ. ευρώ.

 

papastratos300x250