Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε Δωδώνη, Ιτς Καλέ και Μ. Γαρδίκι
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε Δωδώνη, Ιτς Καλέ και Μ. Γαρδίκι Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 10:14

gardiki arxaiologikos20 7 17

Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη πανσέληνος του χρόνου, και όχι άδικα. Το φεγγάρι του Αυγούστου έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, καθώς λίγο μετά την ανατολή του αλλά και προς τη δύση του αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει στις 7 Αυγούστου, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, προγραμματίζονται μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών και βραδιές ποίησης.

Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7 Αυγούστου, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες γύρω από αυτή την ημερομηνία.

Στο Νομό Ιωαννίνων

Όσον αφορά στο Νομό Ιωαννίνων, οι αρχαιολογικοί χώροι που θα είναι ανοικτοί σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ανέρχονται σε τρεις και τέσσερις είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί, ως εξής:

Δευτέρα 7 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Στάδιο: Βραδιά τραγουδιού και ποίησης. Α) «Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζηδάκι. Μουσικοί: Γ. Αναστάση, Ε. Δόβα, Ε. Καραγιάννης, Α. Φρέστας και Β) Ανάγνωση ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων. Διαβάζουν: Μ. Ελισάφ, Μ. Στρατσάνη. Συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.

Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων - Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων: Μουσική Εκδήλωση. Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ» με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α. Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

Τρίτη 8 Αυγούστου: Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Μουσική βραδιά με ελληνική έντεχνη μουσική. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας.

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ζίτσας.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

 

papastratos300x250