Δευτέρα, 19/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Πόλεμος» ανακοινώσεων για τα έργα
«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τα έργα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 16:37

dimarx18 7 17

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή, από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» - «Το μέλλον για τα Γιάννινα όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά την έχει προσπεράσει προ πολλού», η απάντηση του Δήμου

«Πόλεμος» μεταξύ της παράταξης του Νίκου Γκόντα και της Δημοτικής Αρχής, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ξέσπασε χθες, με αλληλοκατηγορίες για παλαιοκομματισμό.

Τον ασκό της κριτικής, άνοιξε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», καλώντας το Δήμο, να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε έργα.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «Δυστυχώς για όλη τη Δημοτική Αρχή και οι αριθμοί έχασαν την σημασία τους και την αξία τους, όταν αυτοί μετατρέπονται σε μια διαρκή αριθμολαγνεία, για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς αυτοί να μετατρέπονται σε έργα και απλά επί μια επταετία, από τους ίδιους ανθρώπους να επαναλαμβάνεται το ίδιο παραμύθι.

Έφτασαν σε σημείο, ο κ. Δήμαρχος με τον κ. Αντιδήμαρχο να εξαγγέλλουν έργα άνω των 70 εκατομμυρίων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε ένα ικανό μέρος από αυτά!

Τύφλα να έχουν οι αλχημιστές μπροστά στις καθημερινές αλχημείες της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι επί επτά συναπτά έτη μιλούν για τα Ιωάννινα του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας μεθόδους του παρελθόντος.

Ξέχασαν την ιδιότητα των αυτοδιοικητικών και φόρεσαν τα κουστούμια των θαυματοποιών και των αερολόγων εμπαίζοντας τους συμπολίτες μας, οι οποίοι επί μια επταετία βλέπουν να ‘κτίζονται’ τα Ιωάννινα του μέλλοντος με κούφια λόγια!

Ας προσγειωθεί επί τέλους, η μονίμως αεροβατούσα Δημοτική Αρχή και ας  ασχοληθεί με την πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς, φέρνει την πόλη μας  στο άρμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης».

Η απάντηση

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου, στο ίδιο σκληρό ύφος.

«Ο προγραμματισμός αλλά και η εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν τόσο την καθημερινότητα όσο και στη διαμόρφωση της πορείας του Δήμου στο μέλλον θα μπορούσε να «ενοχλήσει» μόνο όσους αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή με μεθόδους παλιάς κοπής για τις οποίες μάλιστα έχουν κριθεί από τους γιαννιώτες.

Δεν μπορούμε αλλιώς να κατανοήσουμε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας η οποία μας μέμφεται.

Γιατί άραγε;

Επειδή καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνατότητες υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης;

Ή γιατί οι προτάσεις μας μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που σηματοδοτούν το μέλλον του Δήμου, εγκρίθηκαν στο σύνολό τους;

Δυστυχώς για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το μέλλον για τα Γιάννινα όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά την έχει προσπεράσει προ πολλού.

Τέλος, ας μας απαντήσει η παράταξη του κ. Γκόντα πόσα έργα από το χρηματοδοτικό σχέδιο του ΟΣΑΑ, το αντίστοιχο ΒΑΑ, της δικής της περιόδου υλοποιήθηκαν, ή καλύτερα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…», αναφέρει στην λιτή της απάντηση, η Δημοτική Αρχή.

 

papastratos300x250