Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Ανησυχία για τα χρήματα που χρωστά η ΔΕΗ
Ανησυχία για τα χρήματα που χρωστά η ΔΕΗ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 09:25

dei19 7 17

Χωρίς κανένα σχεδιασμό, βαδίζει η κραταιά επιχείρηση

Έκδηλη είναι η ανησυχία για το μέλλον της ΔΕΗ την οποία εκφράζει μιλώντας στο ITV ο πρόεδρος Τεχνιτών Βασίλης Γούκος. Ο κ. Γούκος υποστηρίζει ότι τα χρήματα που οφείλει η ΔΕΗ και πρέπει να καταβληθούν άμεσα ξεπερνούν το 1,5 δις ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι η έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για την επιχείρηση.

Η κραταιά επιχείρηση αδυνατεί να εισπράξει τις οφειλές των καταναλωτών με αποτέλεσμα να χρωστάει στους εργολάβους, αλλά και στους διαχειριστές του ηλεκτρικού συστήματος εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Τα προβλήματα ρευστότητας της ΔΕΗ θα πρέπει να τα δει κανείς σωρευτικά. Το ντόμινο οφειλών είναι αποτέλεσμα της δυστοκίας που η επιχείρηση αντιμετωπίζει. Χρωστά σημαντικά ποσά σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να χρωστούν κι αυτοί με την σειρά τους στον ΛΑΓΗΕ, ο οποίος τους έχει κάνει αγωγές, με αποτέλεσμα και εκείνοι να στρέφονται νομικά κατά της ΔΕΗ. Τελικός χαμένος από το ντόμινο αυτό είναι κυρίως οι παραγωγοί ενέργειας από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Γούκο, η πολιτική ηγεσία έχει διαφορετική άποψη και προσανατολισμό για το τι μέλει γενέσθαι με την επιχείρηση και αυτό οδηγεί σε περιπέτειες την εταιρεία.

«Ο κ. Σταθάκης με τον κ. Τσακαλώτο έχουν άλλη άποψη από εκείνη του Πάνου Σκουρλέτη ενώ διαφορετική άποψη έχει και ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός» λέει, ο κ. Γούκος παρουσιάζοντας τα ανοικτά θέματα της επιχείρησης που βαδίζει σε άγνωστα νερά… σύμφωνα πάντα με τον ίδιον.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που εμφανίστηκαν κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν σε όλη τη χώρα. Ο κ. Γούκος ξεκαθάρισε ότι εδώ δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα και το δίκτυο είναι συντηρημένο και έτσι δεν έμειναν χωρίς ρεύμα οι καταναλωτές. Ωστόσο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπήρξαν σημαντικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250