Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΔΗΠΕΘΕ - Προβλημάτισαν και καταχειροκροτήθηκαν, οι «Έλληνες»
ΔΗΠΕΘΕ - Προβλημάτισαν και καταχειροκροτήθηκαν, οι «Έλληνες» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:50

elines14 7 17

Άνοιξε η «αυλαία» το βράδυ της Τετάρτης στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, για τους «Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, που παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που έκανε τους θεατές να γελούν, ενώ μέσα τους θα 'θελαν να κλάψουν πικρά. Μια πικρή-πικρή κωμωδία με πάρα πολλές αντιθέσεις.

Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη.

Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης. Η πίστη, η ιδεολογία, ο πόθος, η αναζήτηση θα χαρακτηρίζουν πάντα τον Έλληνα που δεν ξεχνά το παρελθόν του, που ονειρεύεται και παλεύει για τον μέλλον του.

Η παράσταση θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα σε πολλούς προορισμούς της χώρας, αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου.

Πριν την έναρξη της παράστασης η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην προσπάθεια του θεάτρου να αποκεντρώσει το χαρακτήρα και τις δραστηριότητές του.

Συγχαρητήρια, από τον Πρύτανη

Την πρεμιέρα της παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης που σε σχετική γραπτή του δήλωση αναφέρει:

«Επειδή πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει να αναδεικνύουμε προσπάθειες με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ποιότητα, αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω με αυτές τις λίγες σκέψεις που ακολουθούν την ικανοποίηση και τη χαρά που ένιωσα, παρακολουθώντας την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ‘Οι Έλληνες’.

Πρόκειται για μία παράσταση που, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε δύο ηθοποιούς, εμφανίζει πληρότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυθόρμητο γέλιο, κοινωνική απεικόνιση, καθημερινές αλήθειες, προβληματισμοί, σκέψεις, ανατροπές που οδηγούν σε βωβούς συλλογισμούς. Έφυγα από την παράσταση με περιεχόμενο και ουσία, αισθάνθηκα την ανάγκη να δηλώσω ότι είναι ευτύχημα πως αυτή η παράσταση θα παρουσιασθεί, εκτός των άλλων, σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Αισθάνθηκα την ανάγκη να προτείνω πως αυτή την παράσταση αξίζει να την παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Συγχαίρω τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.(κ.ε.)ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων για το εξαίρετο αποτέλεσμα».

 

papastratos300x250