Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Δυο Μουσεία, βάζουν τις βάσεις για το πολιτιστικό κέντρο
Δυο Μουσεία, βάζουν τις βάσεις για το πολιτιστικό κέντρο Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 11:41

dio mouseia11 7 17

Στην δημιουργία του, προσβλέπει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τις βάσεις, για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου εντός της Πανεπιστημιούπολης, βάζουν δύο Μουσεία, που θα εγκαινιαστούν τους επόμενους μήνες.

Ο λόγος για το Μουσείο Τυπογραφίας, το οποίο θα ανοίξει της πύλες του, εντός του επόμενου ακαδημαϊκού έτους και το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, που επίσης θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο.

Η αρχή, έγινε τη Δευτέρα, με την έναρξη του θερινού εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος.

Το περιεχόμενο του θερινού εργαστηρίου, επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου έχει οριστεί ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας Σταμάτης Μερσινιάς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αντικείμενα της τυπογραφίας, της μεταξοτυπίας, της χαρακτικής, της επιστήμης και τεχνολογίας μελανιών και της βιβλιοδεσίας. Απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, ιστορικών της τέχνης, συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τεχνολόγους γραφικών τεχνών, γραφίστες, τεχνολόγους υλικών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Σκοπός είναι η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο διεπιστημονικό σημείο επαφής τεχνών, γραμμάτων, πολιτισμού, τεχνολογιών και επιστημών, γύρω από το οποίο μπορούν να επιτευχθούν ευρύτερες ενδοακαδημαϊκές συγκλίσεις και συνεργασίες.

Στην τελετή έναρξης του θερινού εργαστηρίου, έδωσαν το «παρών» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γεώργιος Καψάλης και η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, που εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μουσείο Τυπογραφίας.

Παράλληλα με το θερινό εργαστήριο, θα λειτουργήσει έκθεση για την ιστορία της γραφής, αλλά και έκθεση αντιτύπων.

 

papastratos300x250