Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Μήνυμα Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
Μήνυμα Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 12:24

tzimogianis24 6 17

Από επέτειος, καθημερινότητα η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Την αναγκαιότητα η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, να γίνει από επέτειος καθημερινότητα, τονίζει στο μήνυμά του, για την 26η Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Στέφανος Τζιμογιάννης.

Όπως σημειώνει, η πρόληψη μας αφορά όλους.

«Η καθιέρωσή της παγκοσμίως καταδεικνύει αφ’ ενός την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος και αφ’ ετέρου στοχεύει στο να υπενθυμίσει σε ολόκληρο τον κόσμο πως έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία  αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας μας να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα  των Ναρκωτικών. 

Η χρήση ουσιών από τους νέους της χώρας μας είναι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας. 

Ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε μια περίοδο μακράς και μεγάλης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, παράγοντες που ενισχύουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η φετινή «επέτειος» κατά των ναρκωτικών έρχεται να αναδείξει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ολόπλευρη και συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Η ευθύνη της πολιτείας είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο αν οι ίδιοι εμείς μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της  νέας γενιάς το πρόβλημα θα αυξηθεί. 

Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των εξαρτήσεων είναι ο πλέον αποτελεσματικός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ο κ. Τζιμογιάννης.

Και εκδήλωση

Στο μεταξύ, η «Σχεδία» διοργανώνει την εκδήλωση «Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τις μουσικές της πρόληψης», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, που γιορτάζεται την Δευτέρα.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Μπότσαρη, από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των νεανικών συγκροτημάτων Four Flying Monkeys, LBD και ομάδα Παιδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Ρόδα».

 

papastratos300x250