Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, ζητά την δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, ζητά την δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:34

amea22 6 17

Συγκέντρωσαν και κατέθεσαν 874 υπογραφές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επισκέφθηκαν και του  κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα με την συλλογή 874 υπογραφών για την δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, παραπάνω από δέκα σύλλογοι και σωματεία.

Ουσιαστικά, ζητούν να προχωρήσει η δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα ζητούν από τον κ. Παπαδιώτη να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν «πρόκειται για τις πρώτες υπογραφές από λίγα μόνο σχολεία της πόλης τις οποίες συνέλεξαν μέσα σε πολύ μικρό χρόνο». Όπως επεσήμαναν διαπίστωσαν κατά την διάρκεια της συλλογής των υπογραφών πως το αίτημα τυγχάνει καθολικής αποδοχής μιας και πολλές πόλεις της χώρας διαθέτουν τέτοια Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης πλην της δικής μας.

Η εκπρόσωπος της ένωσης σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι οι ανάγκες είναι πολλές καθώς είναι πολλά τα παιδιά που μένουν εκτός  εξαιτίας της μη λειτουργίας ΚΔΑΠ για άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους συλλόγους είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α βαθμιας Εκπαίδευσης, ο σύλλογος Θλασσαιμίας Ηπείρου καθώς και οι σύλλογοι γονέων των σχολείων 27ου δημοτικού, 19ου δημοτικού, δημοτικού σχολείου Κατσικάς, 1ου γυμνασίου Ανατολής, 1ου ΓΕΛ, 4ου ΓΕΛ και άλλων.

 

papastratos300x250