Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Επιμένει για την παρουσίαση της μελέτης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων
Επιμένει για την παρουσίαση της μελέτης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 13:24

dimarxos ioannion21 6 17

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, τόνισε ότι δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις με τον Αλ. Καχριμάνη

Βλάσης Ντόκας

Επιμένει να ζητά την παρουσίαση της μελέτης για την Νιάρχου, από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας μιλώντας τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV τόνισε ότι δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις με τον Αλ. Καχριμάνη.

«Συμφωνούμε και συνεργαζόμαστε σε πολλά και διαφωνούμε σε άλλα. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και θα κριθούμε από τους πολίτες» είπε ο κ. Μπέγκας που εμφανίστηκε συναινετικός ήπιος, με διάθεση σύνθεσης, αλλά και παραγωγής έργου και με συγκρούσεις όπου χρειάζεται.

«Να δούμε τη μελέτη και να την χαρούμε όλοι μαζί», επανέλαβε πολλές φορές στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ITV ο δήμαρχος Ιωαννίνων, «και να υπάρξουν διορθώσεις αν χρειάζονται. Είναι καλύτερα να συζητήσουμε πρώτα για να αποφύγουμε ένα κακοσχεδιασμένο έργο. Έχω στείλει και επιστολή στην Περιφέρεια Ηπείρου και ζητώ ακριβώς αυτό», τόνισε.

«Και τα δύο έργα – Νιάρχου και Γεννηματά δακτύλιος – είναι σημαντικά για μας. Έχουμε όμως αγωνία, υπάρχει προβληματισμός, για το εάν μπορούν να κατασκευαστούν με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση και τα δύο. Εμείς έχουμε ειδικό σχεδιασμό που θα υλοποιήσουμε με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και θα θέλαμε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει από άλλο σημείο του ΠΕΠ Ηπείρου την Νιάρχου», δήλωσε ο κ. Μπέγκας παραμένοντας αρκετά επιφυλακτικός για το εάν μπορεί να γίνει πράξη η επαναλαμβανόμενη δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη ότι με έναν προϋπολογισμό 35 εκ. Ευρώ μπορούν να υλοποιηθούν και η ανακατασκευή της Νιάρχου και η επέκταση της Γεννηματά.

Εμείς θα έχουμε την μελετητική ωρίμανση του δακτυλίου (Γεννηματά – επέκταση Γαλακτοκομική – Πανηπειρωτικό) μέσα στο 2017» συνέχισε ο κ. Μπέγκας απαντώντας σε ερωτήσεις, ενώ κάλυψε απόλυτα τον αντιδήμαρχό του Θανάση Μανταλόβα, που κατηγορήθηκε από την Περιφέρεια ότι ενώ γνώριζε την μελέτη δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους του στην δημοτική αρχή.

«Ο Θανάσης Μανταλόβας δεν γνώριζε την μελέτη», είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

«Ως υπάλληλος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής χειρίστηκε μόνον την χρηματοδότηση και τίποτε άλλο. Δεν μπορούσε να γνωρίζει τίποτε άλλο», είπε με έμφαση ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας αρνήθηκε να μπει σε σχόλια παρασκηνίου ενώ χαρακτήρισε υπερβολές κάποιους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο από αντιδήμαρχό του (σαν αγάς κλπ) και απευθυνόταν στον Περιφερειάρχη.

Τέλος είπε ότι ο τρόπος χειρισμού του θέματος από τον Περιφερειάρχη και η παρέμβαση αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο είχε μια δόση αδιαλλαξίας, ενώ ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το ζητούμενο γι’ αυτόν είναι η συνεργασία και η παραγωγή έργου για τους πολίτες.

 

papastratos300x250