Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα «Ανάχωμα» στην ανεργία οι ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ
«Ανάχωμα» στην ανεργία οι ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 12:10

anaxoma16 6 17

Πάνω από το 1/3 των αποφοίτων βρίσκει θέσεις εργασίας στην ειδικότητά του

Σε περιόδους κρίσης, που ο ιδιωτικός τομέας έχει καταρρεύσει οι ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ είναι οι μόνες που εξακολουθούν να αντιστέκονται και να αποτελούν ανάχωμα στην ανεργία. Αυτό έδειξαν οι μελέτες που έγιναν την περίοδο του 2013-2015, βάσει των οποίων, πάνω από το 1/3 των αποφοίτων βρίσκει θέσεις εργασίας στην ειδικότητά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων, η οποία προσφέρει μία ευρεία γκάμα ειδικοτήτων σε 240 μαθητές, κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Οι ειδικότητες είναι οι εξής: 1. Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής, 2. Αισθητικής Τέχνης, 3. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων, 4. Κομμωτικής Τέχνης, 5. Τεχνικών Αμαξωμάτων, 6. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, 7. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, 8. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, 9. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών, 10. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, 11. Μαγειρικής Τέχνης, 12. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και 13. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 12 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2017 στις γραμματείες των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε ειδικότητα θα εισάγονται περίπου 20 μαθητές-τριες και το όριο ηλικίας είναι μέχρι 23 ετών.. Οι υποψήφιοι-ες υποβάλουν αίτηση επιλογής, η οποία συνοδεύεται από τίτλο σπουδών (πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο επικυρωμένο) ή Πιστοποιητικό Σπουδών με ΒΑΘΜΟ επίδοσης και Πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι δύο σχολικά έτη.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Γιώργος Ζάψας «Ο ΟΑΕΔ είναι ειδικός σε θέματα απασχόλησης. Το πρόγραμμα Μαθητείας εφαρμόζεται με επιτυχίας στις 52 ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι δύο σχολικά έτη που σημαίνει ότι η μαθητές-τριες θα έχουν μεγάλη εμπειρία και άρτια κατάρτιση , αλλά και αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων από τις επιχειρήσεις».

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του ΟΑΕΔ Χρήστος Μπότσαρης, σημείωσε «Θέλουμε να είναι ενεργοί επαγγελματίες και όχι επαγγελματίες άνεργοι».

Αλίκη Δημητρούλα

 

papastratos300x250