Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Κατά της απελευθέρωσης μισθώσεων, τύπου Airbnb
Κατά της απελευθέρωσης μισθώσεων, τύπου Airbnb Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:38

kata tis apeleftherosis10 6 17

Ψήφισμα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος

Το σοβαρό ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων να καταθέσουν τις επίσημες άδειες λειτουργίας τους περιλαμβάνει ψήφισμα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις που απελευθερώνουν πλήρως τις βραχυχρόνιες αστικές μισθώσεις.

Κατά τη Συνομοσπονδία, αν οι ιδιοκτήτες καταθέσουν τις άδειες θα εντάξουν τα καταλύματά τους στα ειδικά προνόμια της αστικής βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για διόγκωση του αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νόμιμων καταλυμάτων και για εξόντωση των 30.000 μικρών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής διαμονής.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ «αντί η κυβέρνηση να αποσύρει το ημι-ελεύθερο καθεστώς βραχυχρόνιας αστικής μίσθωσης του ν. 4446/2016 τελικώς με το άρθρο 84 του ν. 4472/2017 την απελευθερώνει πλήρως, καταργώντας τους ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς και επιτρέποντας την τουριστική ενοικίαση όλων των ακινήτων όλων των ιδιοκτητών της χώρας για όλο τον χρόνο και χωρίς περιορισμούς στο εισόδημα». Επίσης, συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση, χωρίς πειστικό λόγο διπλασιάζει από την 1η Ιανουαρίου 2018 και για το 70% των καταλυμάτων μας το νέο χαράτσι του ενιαίου τέλους διανυκτέρευσης διπλασιάζοντας και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι επιχειρήσεις μας υφίστανται». Κατόπιν αυτών η Συνομοσπονδία διαπιστώνει ότι ο κλάδος βρίσκεται υπό διωγμόν και ο ελληνικός τουρισμός παύει να λειτουργεί με κανόνες μένοντας απροστάτευτος στις διαθέσεις του κάθε μη επαγγελματία ιδιώτη. Επιπλέον, διαμαρτύρεται για την υπέρμετρη επιβάρυνση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί έναρξη στην εφορία για όλους όσοι ασχολούνται με την τουριστική διαμονή έστω και απλουστευμένη και απόσυρση του τέλους διανυκτέρευσης.

Οι Σύλλογοι από την Ήπειρο, που υπογράφουν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει υπογραφές από συλλόγους και ομοσπονδίες-μέλη της Συνομοσπονδίας που εκπροσωπούν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο Ξένιος Ζευς», οι Σύλλογοι: Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Νομού Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο» Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων Καναλιού – Καστροσυκιάς Νομού Πρέβεζας, Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λούτσας Δήμου Πρέβεζας, Ενοικιαζομένων Δωματίων Αμμουδιάς, Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Πρέβεζας, Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Λυγιάς – Βράχου – Ριζών, iδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς και Προαστίων «Η παραλία του Ιονίου», Τουριστικών Καταλυμάτων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Δήμου Σουλίου, Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Εξοχικών Κατοικιών Σύβοτων Θεσπρωτίας, Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Δήμου Πάργας, Ιδιοκτητών Εργαζομένων Δωματίων – Επιπλωμένων Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αργοτουρισμού Ν. Άρτας «Ο Άραχθος», Επαγγελματοβιοτεχνών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Δήμου Μαργαριτίου, Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Πέρδικας Θεσπρωτίας και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Πρέβεζας «ΙΟΝΙΟ».

 

papastratos300x250