Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Στο επίκεντρο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Στο επίκεντρο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 12:34

aksiologisi adedy2 6 17

Την Τέταρτη το ραντεβού μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

Το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επανέρχεται στο προσκήνιο μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί κάποια λύση.

Το επόμενο ραντεβού των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη είναι την ερχόμενη Τετάρτη ενώ και οι δυο πλευρές δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Από την μια πλευρά το υπουργείο που πρέπει να προχωρήσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων και από την άλλη πλευρά οι δημόσιοι υπάλληλοι που απέχουν της διαδικασίας και αντιδρούν σθεναρά στα όποια σχέδια υπάρχουν, σημειώνοντας ότι δεν είναι κατά της αξιολόγησης εν γένει αλλά κατά του σκεπτικού.

Τόσο ο κ. Μπράτης όλο και ο κ. Πολυμερόπουλος άσκησαν έντονη κριτική απέναντι στην πολιτική του υπουργείου αλλά και στις θέσεις που εκφράζουν με την πολιτική που ασκούν και με την ψήφιση των τελευταίων μέτρων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Μάλιστα, για το λόγο αυτό έχουν αποσταλεί και σχετικά έντυπα στις δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία όμως δεν συμπληρώνονται. .

 

Το κεντρικό επιχείρημα

Το κυριότερο επιχείρημα που αναδεικνύει η ΑΔΕΔΥ είναι ότι η υπουργός προχωρά την αξιολόγηση χωρίς να έχει υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – που η κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση.

«Θα αξιολογηθούμε από υπαλλήλους που βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση χωρίς οι ίδιοι να έχουν αξιολογηθεί» επεσήμαναν τα δυο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, και δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

 

papastratos300x250