Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Επί τάπητος, όλα τα νέα δεδομένα, σε ενημερωτική εκδήλωση
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Επί τάπητος, όλα τα νέα δεδομένα, σε ενημερωτική εκδήλωση Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 10:36

sklirinsi31 5 17

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – (ΠΣ) Πολλαπλή Σκλήρυνση, MS DAY 2017, που θεσπίστηκε το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), αποτελεί τη μόνη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης γι’ αυτή τη νόσο.

Η ημέρα αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ορίστηκε την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου κάθε χρόνο, με συντονισμένες εκδηλώσεις για τη ΣΚΠ - ΠΣ σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για τη νόσο, καθώς και για το πώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν παγκοσμίως.

Τα Άτομα με ΠΣ έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πολιτείας. Η ΠΣ δεν είναι μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια, ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή.

Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, προσπαθεί από το 1997 που ιδρύθηκε από τους πάσχοντες και για το 2017, να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες και οι οικογένειες τους και ειδικά σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με προτάσεις και έγγραφα προς τις σχετικές κρατικές υπηρεσίες.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως η Ένωση, ενημερώνει τους πολίτες, με ημερίδες, τακτικές ομιλίες από επιστήμονες ειδικοτήτων σχετικών με την πάθηση στο χώρο του σωματείου, ενημερωτικά έντυπα και συνεντεύξεις, ενημερωτικές εκπομπές και άρθρα στα ΜΜΕ της περιοχής.

Έδρα του σωματείου είναι τα Ιωάννινα και το γραφείο είναι επί της οδού Γ. Παπανδρέου 2, στο Παλαιό Χατζηκώστα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2651093521.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης της Ε.Φι.Πα. με ΣΚΠ Β.Δ. Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MS DAY 2017), κορυφώνεται την Κυριακή 4 Ιουνίου και ώρα 11:30 το πρωί, όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τις νέες εξελίξεις που προτείνονται, στο χώρο του σωματείου, μαζί με τη Δρ Β. Κωσταδήμα, Νευρολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Ι., στην τελευταία ομιλία -συζήτηση του ετήσιου προγράμματος. Θα συνεχιστούν οι ομιλίες την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, ώρα 11:30 το πρωί και κάθε πρώτη Κυριακή από Οκτώβριο μέχρι και Ιούνιο.

 

papastratos300x250