Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Ευ αγωνίζεσθαι κι αλληλεγγύη «τρέχουν» μαζί
Ευ αγωνίζεσθαι κι αλληλεγγύη «τρέχουν» μαζί Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 13:05

run greece20 5 17

Τα Γιάννενα, υποδέχονται για 5η χρονιά τους επιτυχημένους αγώνες «Run Greece» - Η WIND, αυτή τη χρονιά στηρίζει το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.).

Βίκυ Κώστα

Έτοιμοι να… δέσουν τα κορδόνια των αθλητικών τους και να τρέξουν για καλό σκοπό, είναι οι δρομείς κάθε ηλικίας, που θα λάβουν μέρος στους επιτυχημένους αγώνες «Run Greece» που διοργανώνει για 5η χρονιά, ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννίνων και την υποστήριξη της WIND.

Την Κυριακή, τα Ιωάννινα θα φιλοξενήσουν ξανά τους Αγώνες 5χλμ., 10 χλμ. και Παιδιών, με στόχο φέτος να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή και να ξεπεράσουν τις περσινές συμμετοχές.

Κάτοικοι της πόλης αλλά και επισκέπτες, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στις εκκινήσεις των τριών αγώνων, όχι μόνο για να αθληθούν και να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουν και την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND που αυτή τη χρονιά στηρίζει το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.).

Την WIND Running Team θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που αναμένεται να επισκεφθούν τα Γιάννενα ενόψει του αγώνα, οι Πρωταθλητές Χρήστος Καλλίας και Μάγδα Γαζέα. Οι δύο αθλητές, θα αγωνιστούν για μια ακόμη φορά με τα χρώματα της WIND, ανεβάζοντας τον πήχη επιδόσεων στον αγώνα των 10χλμ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, οι συμμετοχές τείνουν να ξεπεράσουν τις 4.000.

 

Τα μηνύματα

Στο μήνυμά του, ενόψει των αγώνων, που είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνει ότι «Τέτοιες εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν πάντα την αξία της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους που λέει ότι ‘Το σημαντικότερο στους  αγώνες είναι όχι η νίκη αλλά η συμμετοχή’, όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας.

Κάθε στάδιο πρέπει να είναι κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής παιδείας. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού ως πολύτιμου αγαθού βελτιώνει την υγεία, δημιουργεί πνευματική και ψυχική ανάταση και προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση του κοινωνικού ρόλου των νέων, ο σεβασμός στον συναθλητή, η εκμάθηση και τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, η προσπάθεια του ‘ευ αγωνίζεσθαι’, καθώς όλα αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό», ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, από την πλευρά του, υπογραμμίζει ότι, σε μια εποχή όπου το δρομικό κίνημα διευρύνεται συνεχώς στην Ελλάδα και ελκύει όλο και περισσότερους φίλους, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα Γιάννενα όχι απλά έχουν καθιερωθεί στον χάρτη του δρομικού κινήματος, αλλά κατά γενική παραδοχή των συμμετεχόντων από άλλες περιοχές της χώρας, ο τόπος μας προσφέρει τις ιδανικές διαδρομές.

«Είναι ενθαρρυντικό να διαπιστώνεις ότι οι Γιαννιώτες έχουμε αγκαλιάσει τους μαζικούς αγώνες δρόμου και ... τρέχουμε. Τα οφέλη από αυτό το δημιουργικό ‘τρέξιμο’ είναι πολλά. Είναι η συμμετοχή. Η αίσθηση ότι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα για να διασκεδάσουμε και να νιώσουμε την ευεξία που προκαλεί η άθληση. Είναι ο εθελοντισμός. Η χαρά που νοιώθουμε όταν προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στο κοινωνικό σύνολο. Είναι οι συνέργειες. Ευρηματικοί άνθρωποι, δραστήριοι σύλλογοι, φορείς, δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι ο κοινός στόχος. Να καταστήσουμε τα Γιάννενα, το νομό μας, επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού».

Τέλος, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης, καλεί όλους τους Ηπειρώτες να στηρίξουν τον δικό του αγώνα γιατί έτσι στην πράξη στηρίζουν την περιοχή μας και της δίνουν τη δυνατότητα να πάει ένα βήμα μπροστά.

«Στις 21 Μαΐου σας περιμένουμε όλους στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους των Ιωαννίνων και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει αγώνας όλων των Ηπειρωτών και έτσι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής αλλά και της χώρας μας», αναφέρει.

 

Τεχνικές λεπτομέρειες

Οι εκκινήσεις και ο τερματισμός για τους τις διαδρομές των 10χλμ και 5χλμ γίνονται επί της οδού Αβέρωφ, μπροστά στην Πλατεία Πύρρου με ώρες εκκίνησης 10:00 και 11:30 για τις αντίστοιχες αποστάσεις. Να επισημάνουμε ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγωνίσματος.

Η Εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών, περίπου 800μ., γίνεται επί της οδού Δωδώνης (στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων) στο ύψος της Aρύββα, με κατεύθυνση προς την πλατεία Πύρρου και η διαδρομή ολοκληρώνεται (τερματίζει) κάτω από την Αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού στην Πλατεία Πύρρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στη Κλειστή Αίθουσα του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», σήμερα Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 20.00.

Στο Run Greece των Ιωαννίνων την καλύτερη επίδοση στον αγώνα στα 10χλμ. ανδρών έχει με 32.58 ο Μιχάλης Παρμάκης από το 2014 και στις γυναίκες με 39.01 η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη επίσης από το 2014.

Στα 5χλμ. με 16.38 ο Σταύρος Γκίνης (2015) και η Ναόμι Αντεόλα Αντερέμι με 19.18 από το 2013 έχουν τις κορυφαίες επιδόσεις του αγώνα των Ιωαννίνων.

Ο Σταύρος Γκίνης, κάτοχος του ρεκόρ αγώνα στα 5χλμ. είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα της πρωτεύουσας της Ηπέιρου ο οποίος έχει κατακτήσει συνολικά 3 νίκες από τις οποίες τις δύο στα 5χλμ. (2013, 2015) και μία στα 10χλμ. (2016).

Από δύο νίκες έχουν κατακτήσει ο Βασίλης Τσώλης στα 10χλμ (2013-2015) και η Λαμπρνή Λιούτα μία νίκη το 2013 στα 10χλμ. και μία στα 5χλμ. το 2014.

Καλός αγώνας, είναι ο ασφαλής αγώνας!

Πολλά τα μέτρα της Τροχαίας

«Καλός αγώνας είναι ο ασφαλής αγώνας», με αυτό το κεντρικό σύνθημα οι διοργανωτές των αγώνων Run Greece  αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα που υπάρχει ενόψει των αγώνων που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, τα Γιάννενα θα υποδεχτούν τον 3ο αγώνα της φετινής σειράς των αγώνων.

Όλα είναι έτοιμα ενώ η Τροχαία Ιωαννίνων έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για να γίνουν όλοι οι αγώνες χωρίς προβλήματα.

Τόσο ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, όσο και ο Επαμεινώνδας Ζήκος εκ’ μέρους της Τροχαίας Ιωαννίνων αλλά και ο Κώστας Μάμαλης Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, αναφέρθηκαν στην προετοιμασία όλων ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ, ενόψει του αγώνα, έχουν ως εξής:

- Προσωρινή απαγόρευση στάθµευσης των οχηµάτων στην Πλατεία Πύρρου, Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, στην οδό Αβέρωφ (µέχρι την οδό Καραµανλή), Καραµανλή, ∆ιονυσίου Φιλοσόφου, Εθν. Αντιστάσεως, Γαριβάλδι, και στη Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου (µέχρι τον κόµβο αυτής µε τη Λεωφ. Γεωργίου Γεννηµατά, την Κυριακή, από ώρα 07:30 έως πέρατος του αγώνα.

- Σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων, στην Λεωφ. ∆ωδώνης (από κόµβο µε Λεωφ. Κενάν Μεσσαρέ), Πλατεία Πύρρου, Αβέρωφ, Μητροπόλεως, Ιεράρχου Γερβασίου, Μετσόβου, Λεωφ. Καραµανλή, ∆ιονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδι, Εθν. Αντιστάσεως, Γιοσέφ Ελιγιά, Κουντουριώτου, Ζάππα, Νεοπτολέµου, Πλαστήρα, Γκραµπάλας, Λεωφ. Χρ. Κάτσαρη (έως την οδό Αρχ. Μακαρίου), Αλεξίου (από οδό Χρ. Κάτσαρη µέχρι Αρχ. Μακαρίου), Αρχ. Μακαρίου (έως τη Λεωφ. Γεννηµατά), Ακτή Μιαούλη (έως κόµβο µε οδό Ίκκου-Du Lac), Λεωφ. Γεννηµατά (έως κόµβο µε οδό Ίκκου- Du Lac), Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου και στην οδό Κύριου (µέχρι την οδό Χρ.Κάτσαρη), από ώρα 07:30 έως πέρατος του αγώνα.

Η κυκλοφορία των οχηµάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται µέσω παρακαµπτηρίων οδών µε µέριµνα και φροντίδα του Τµήµατος Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250