Δευτέρα, 19/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός «Μεθυστική» διαδρομή στο κρασί της Ηπείρου
«Μεθυστική» διαδρομή στο κρασί της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 11:26

anoixtes portes19 5 17

Στις «Ανοιχτές Πόρτες», συμμετέχουν και φέτος τρία οινοποιεία

Βίκυ Κώστα

Ένα μεθυστικό διήμερο, ετοιμάζουν οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Πρόκειται για την ετήσια εορταστική εκδήλωση του οινοτουρισμού, μια θαυμάσια ευκαιρία για τους λάτρεις του κρασιού να περιπλανηθούν σε όμορφα αμπελοτόπια, μαθαίνοντας τα μυστικά των ποικιλιών της αμπέλου, αλλά και στα οινοποιεία, ανάμεσα σε δεξαμενές, χώρους ωρίμανσης και παλαίωσης των αγαπημένων ελληνικών κρασιών.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.

Στη Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου, συμμετέχουν το «Κατώγι» Αβέρωφ στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, το Κτήμα «Γκλίναβος» στο Μοναστήρι Ζίτσας και το Οινοποιείο Ζοίνος, επίσης στη Ζίτσα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο «Κατώγι», η αυλή του οινοποιείου θα αποκτήσει ιδιαίτερο μουσικό χρώμα από το συγκρότημα Macondo και τις μελωδίες του. Παράλληλα, οι επισκέπτες του οινοποιείου θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν απολαμβάνοντας μια ποικιλία εδεσμάτων σε μπουφέ.

Η γευστική δοκιμή είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.

Γεύμα σε μπουφέ με ένα ποτήρι κρασί: 18euro/άτομο, 9 euro/παιδί (χωρίς κρασί) (τ. 26560 31490).
Στο Κτήμα Γκλίναβος, κατά τη διάρκεια του διημέρου σε συνεργασία με την γκαλερί «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16, Ιωάννινα) θα εκτίθενται στο χώρο του οινοποιείου έργα του εικαστικού Βασίλη Βαφειάδη. Οι επισκέπτες θα συνδυάσουν τα κρασιά και αποστάγματα του κτήματος με τοπικά εδέσματα υπό τους ήχους μουσικής, που θα ολοκληρώνει τη γιορτινή ατμόσφαιρα. (τ. 26580 22212).

Τέλος, πολλαπλές θα είναι οι δράσεις στο Zoinos Winery. Το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό όλο το σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στο Σταυράκι, θα γίνει γνωριμία με το νέο κέντρο διανομής και εξυπηρέτησης πελατών της Zoinos Winery και γευστική δοκιμή νέων εσοδειών και προϊόντων, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων.

Την Κυριακή, στο οινοποιείο, θα ακολουθήσει παρουσίαση των νέων προϊόντων, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας (τ. 26580 22297).

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

 «Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Και διαγωνισμός φωτογραφίας

Οι επισκέπτες των οινοποιείων στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, μπορούν να συμμετέχουν στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και να κερδίσουν εκλεκτούς οίνους, εφόσον στις αναρτήσεις των φωτογραφιών τους στο facebook και στο instagram συμπεριλάβουν τα hastags #opendoorsphoto17 και wineroadsngr17.

Οι 6 πρώτοι που θα έχουν τα περισσότερα like, θα είναι οι νικητές!

Οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν από 6 φιάλες Οίνους Βορείου Ελλάδος, ενώ οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr καθώς και στη σελίδα www.facebook.com/winesofnorthgreece.

Το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμπεριλαμβάνει, εκτός από τα επισκέψιμα οινοποιεία, προτάσεις για διαμονή, εστίαση, αγορές παραδοσιακών προϊόντων και πλήθος πληροφοριών και άλλων δραστηριοτήτων.

 

papastratos300x250