Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά «Σάρωσε» τα μετάλλια και πάει για τους τίτλους
«Σάρωσε» τα μετάλλια και πάει για τους τίτλους Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 11:59

sarose metalia25 4 17

Με οκτώ χρυσά, δέκα ασημένια και δύο χάλκινα, επέστρεψε ο Ν.Ο.Ι. από το Πανελλήνιο Κωπηλασίας - Τον Ιούλιο στη Καστοριά θα κριθούν οι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη

Με συνολικά 20 μετάλλια στις αποσκευές της, εκ των οποίων οκτώ χρυσά, δέκα ασημένια και δύο χάλκινα επέστρεψε από την α΄ φάση του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Τα 28 πληρώματα του Ν.Ο.Ι. έδωσαν σκληρές μάχες για τη διάκριση στα νερά του Σχινιά, κατάφεραν να μπουν και να τρέξουν σε 26 τελικούς, κατακτώντας σε όλους σχεδόν τους αγώνες πρωτιές και μετάλλια.

Ο Όμιλος αναδείχθηκε πολυνίκης το Σάββατο στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών κάτω των 23 ετών. Ωστόσο, στον γενικό βαθμολογικό πίνακα της διοργάνωσης βρέθηκε μετά τη λήξη της, το μεσημέρι της Κυριακής, έπειτα από αγωνιστικές ανατροπές, στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, με διαφορά όμως λίγων βαθμών που μπορεί να γεφυρωθεί στη β΄ φάση του Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά. Τρίτος στη βαθμολογία, με μεγάλη διαφορά από τα δύο πρώτα σωματεία αναδείχθηκε ο Ο.Ε.Α.Ν.Α. Βόλου.

Στον πίνακα των μεταλλίων ο Ν.Ο.Ι. είναι στην τρίτη θέση με οκτώ χρυσά, πίσω από τους Ν.Ο.Θ. και Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β που κατέκτησαν από εννέα χρυσά μετάλλια. Η διαφορά κι εδώ είναι πολύ μικρή και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην Καστοριά και στους Πανελλήνιους αγώνες Παίδων – Κορασίδων, όπου θα κριθεί οριστικά η κατάκτηση των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ομίλου στην Κωπηλασία.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ, ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κατέκτησε για μία ακόμη φορά, όπως παραδοσιακά συνηθίζει, τα επίζηλα αγωνίσματα της Οκτακώπου Εφήβων και Ανδρών. Και στις δύο αυτές κούρσες, που αποτελούν το αποκορύφωμα των αγώνων κάθε Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οι βάρκες του Ν.Ο.Ι. κατέλαβαν αντίστοιχα την πρώτη και δεύτερη θέση, κατακτώντας συνολικά δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Οκτάκωπος των Γυναικών.

Αισιόδοξος ο πρόεδρος

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τετραήμερων αγώνων, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου τόνισε τα ακόλουθα: «Στην α΄ φάση του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στις εγκαταστάσεις του Σχινιά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από καθαρή ατυχία κατέλαβε προσωρινά τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Η ανάδειξη όμως του Πρωταθλητή Ελλάδος θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά με την διεξαγωγή της β΄ φάσης, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του Πρωταθλήματος. Η παρουσία του Ομίλου μας στους αγώνες ήταν εξαιρετική, με αποκορύφωμα την τελευταία κούρσα του Σαββάτου στο αγώνισμα της Οκτακώπου των Εφήβων, στην οποία ο Ν.Ο.Ι. συμμετείχε με δύο πληρώματα που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, ξεσηκώνοντας τους θεατές. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την Κυριακή το μεσημέρι, όπου καταλάβαμε επίσης την πρώτη και δεύτερη θέση στην Οκτάκωπο των Ανδρών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποθεώσει τους αθλητές μας. Θέλω να εκφράσω, όχι την αισιοδοξία, αλλά την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Ναυτικός Όμιλος θα είναι και πάλι φέτος Πρωταθλητής Ελλάδος».

 

Τα μετάλλια

Χρυσά μετάλλια κατά την α΄ φάση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατέκτησαν από πλευράς του Ν.Ο.Ι. τα εξής πληρώματα:

*Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος – Αποστόλης Ντότης – Αλέξανδρος Μαμακής – Κων/νος Μουλάς στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.

*Θανάσης Παλαιοπάνος – Παντελής Σωτηρακόπουλος στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.

*Αλέξανδρος Μαμακής – Ανδριανός Οικονόμου – Αποστόλης Ντότης – Δημήτρης Μπουκουβάλας στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων.

*Ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ νέων Ανδρών.

*Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας στη Δίκωπο άνευ των Ανδρών.

*Αποστόλης Λαμπρίδης – Γιώργος Δημητρίου – Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.

*Θανάσης Παλαιοπάνος – Αλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης – Δημήτρης Μπουκουβάλας – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Αποστόλης Ντότης – Ανδριανός Οικονόμου – Βαγγέλης Ντακούμης –  Χρήστος Λιούγκος στην Οκτάκωπο Εφήβων.

*Γιώργος Τζιάλλας – Γιάννη Τσίλης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Θανάσης Τσιάλιος - Γιώργος Δημητρίου – Αποστόλης Λαμπρίδης - Στέφανος Ντούσκος – Άρης Γραμμενιάτης – Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο των Ανδρών.

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν μέσα στο διήμερο τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Άρτεμις Ντούσκου – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Βασιλική Ντότη – Αλεξάνδρα Δρόσου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.

*Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος – Χρήστος Λιούγκος στη Δίκωπο μετά Εφήβων.

*Γιώργος Γραμμενιάτης – Άγγελος Μπερής – Βαγγέλης Ντακούμης – Μιχάλης Φαϊτάς στο Τετραπλό Σκιφ Εφήβων.

*Άρης Γραμμενιάτης – Στέφανος Ντούσκος στο Διπλό Σκιφ νέων Ανδρών.

*Αλεξάνδρα Δρόσου – Άρτεμις Ντούσκου στο Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών.

*Άγγελος Μπερής – Άρης Γραμμενιάτης – Βαγγέλης Ντακούμης – Γιώργος Γραμμενιάτης στην Τετράκωπο άνευ ελ. βαρών των Ανδρών.

*Αποστόλης Ντότης – Αλέξανδρος Μαμακής – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θανάσης Παλαιοπάνος στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.

*Αποστόλης Λαμπρίδης – Στέφανος Ντούσκος – Χρήστος Λιούγκος στη Δίκωπο μετά Ανδρών.

*Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Άγγελος Μπερής – Ζήσης Μπουκουβάλας – Βασίλης Ζέρβας - Λεωνίδας Γούνης – Γιώργος Κολιός – Παύλος Φαϊτάς – Μιχάλης Φαϊτάς - Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο Εφήβων.

*Δημήτρης Μπουκουβάλας – Αλέξανδρος Μαμακής – Αποστόλης Ντότης – Γιώργος Γραμμενιάτης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Βαγγέλης Ντακούμης – Ανδριανός Οικονόμου – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Χρήστος Λιούγκος στην Οκτάκωπο Ανδρών.

Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής βάρκες του Ν.Ο.Ι.:

*Γεωργία Κολιού – Πετρούλα Τσιάβου – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Άρτεμις Ντούσκου στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.

* Αγγελική Γκρέμου – Κατερίνα Ζέρβα - Βασιλική Κοζανίτη – Γεωργία Κολιού – Πετρούλα Τσιάβου – Βασιλική Ντότη – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Άρτεμις Ντούσκου – Αλεξάνδρα Δρόσου στην Οκτάκωπο Γυναικών.

IBC

Μετά τη νίκη, πάει στην Κέρκυρα για τον τελικό

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, το IBC κατόρθωσε, σε ένα κατάμεστο ΕΑΝΚΙ, να κάμψει με 66-63 την αντίσταση της ΓΕΑ και πάει πλέον στην Κέρκυρα το επόμενο Σάββατο (29/4, 17:00) για τον «τελικό» των τελικών με τους πρωτοπόρους Ιππότες Κέρκυρας.

Παρά το κακό ξεκίνημα και το 7-14 των πρώτων λεπτών, το IBC αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 7-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στην ισοπαλία (14-14). Το δεύτερο δεκάλεπτο έμελε να είναι το καλύτερο της φετινής περιόδου για τη γιαννιώτικη ομάδα που με άκρως πιεστικό man to man, εκπληκτική κυκλοφορία μπάλας και αξιοζήλευτα ποσοστά ευστοχίας απέδωσε σύγχρονο μπάσκετ και τρέχοντας ένα επιμέρους 28-12 πήγε στα αποδυτήρια με +16 (42-26).

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας αφού οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά νερά σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα στην επίθεση, για να φτάσουμε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο όπου η  ΓΕΑ με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία τέσσερα λεπτά μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι για γερά νεύρα, μειώνοντας στον πόντο (62-61) ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Στη ρώσικη ρουλέτα των ελευθέρων βολών Τσιρώνης και Ματσάγγας ήταν εύστοχοι και έτσι το IBC έφτασε σε μα δίκαιη και συνάμα πολύτιμη νίκη με 66-63.

Κορυφαίος των νικητών ο Μάλλιος (16π.) με τεράστια συνεισφορά σε άμυνα και ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Κρανής (13π.) και Τσιρώνης (10π.). Από την άλλη, για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Σταυρόπουλος (12π.) και Σταμουλάκης (11π.), ενώ σε ρηχά νερά, απόρροια της εκπληκτικής άμυνας των γηπεδούχων, έμεινε το βαρόμετρο της αγρινιώτικης ομάδας, Γεωργούλας (8π.)

Δεκάλεπτα: 14-14 28-12 11-12 13-25

Διαιτητές: Λεκατσάς-Τσίγας

IBC (Βλάχος): Μάνος, Ματσάγγας 9, Κρικώνης, Χαντέλης 5, Κακατσίδης 2, Λύγδας, Πατραμάνης, Μάλλιος 16, Μακρής 6, Κράνης 13(3), Δάσκαλος 5(1), Τσιρώνης 10(2)

Γ.Ε.Αγρινίου (Σταμάτης): Γυφτάκης 7(1), Τάγκας 8, Λιόκαυτος, Σταμουλάκης 11(3), Σταμούλης 10(2), Δάρλας 3(1), Σταυρόπουλος 12, Ρέντζιος, Τσώλος, Γεωργούλας 8, Τασόπουλος 4, Βούλγαρης.

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαίρει την Αναγέννηση Άρτας, για την άνοδο στην Α2 του βόλεϊ

Την ομάδα βόλεϊ της Αναγέννησης Άρτας για την κατάκτηση του τίτλου στην Β’ Εθνική κατηγορία και την άνοδο για πρώτη φορά ομάδας από την Άρτα στην Α2 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών, συγχαίρει με γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Αναγέννησης για την προσπάθεια που κατέβαλε και για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, στην οποία είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία του Αρτινού αθλητισμού, που ανεβάζει το επίπεδο του αθλήματος στην πόλη και δημιουργεί νέα δεδομένα. Ως Δήμος θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή, η οποία θα προβάλλει τόσο τον Αρτινό αθλητισμό, όσο και την ίδια την Άρτα πανελλαδικά» αναφέρει ο Δήμαρχος.

 

papastratos300x250