Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά SUPER LEAGUE - Όποια ομάδα δεν αδειοδοτείται θα υποβιβάζεται
SUPER LEAGUE - Όποια ομάδα δεν αδειοδοτείται θα υποβιβάζεται Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 11:28

super league 12 4 17

Καμία ανοχή δεν θα δείξει η Super League στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, οι οποίες θα υποβιβάζονται.

Η διοργανώτρια αρχή τοποθετήθηκε επίσημα για το τι θα γίνει με τις ΠΑΕ που για διάφορους λόγους δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής. Όπως ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά οι ομάδες αυτές θα υποβιβάζονται, κάτι που σημαίνει ότι για να μπορέσει και 3η ομάδα από την Football League να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια θα πρέπει να μην αδειοδοτηθούν τουλάχιστον τρεις ομάδες της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Στην περίπτωση που υπάρξει μία ή, δύο, που μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο να εξασφάλισαν την παραμονή τους, αλλά δεν αδειοδοτήθηκαν, τότε την θέση τους  θα πάρουν αντίστοιχα εκείνες που τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις, αρκεί να μην έχουν πρόβλημα με την άδεια συμμετοχής τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και ερωτήματα που ετέθησαν, από την SUPERLEAGUE ανακοινώνονται τα παρακάτω, σχετικά με το θέμα υποβιβασμού των ομάδων, λόγω μη αδειοδότησης: Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPERLEAGUE στη συνεδρίαση του της 20 Νοεμβρίου 2015 (πρακτικό Δ.Σ. 147), αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα εξής: ‘ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-2017 η οποία δεν θα λάβει άδεια Ε.Π.Ο. κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2016-17 και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνον όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης η β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία.

Σε περίπτωση που οι ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια Ε.Π.Ο. (εκ των ως άνω λόγων) είναι περισσότερες εξ αυτών που κατά την οικεία προκήρυξη της Super League υποβιβάζονται στη Football League, τότε σε κάθε περίπτωση θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτημένων  ΠΑΕ, ακόμη κι αν υπερβαίνει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται κατά την εν λόγω προκήρυξη (λ.χ. αν κατά την προκήρυξη υποβιβάζονται 2 ΠΑΕ και δεν λάβουν άδεια 3 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν και οι 3 ΠΑΕ, αλλά ουδεμία έτερη ΠΑΕ της Super League).

Ο ως άνω κανόνας και η ποινή του υποβιβασμού δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο λόγος μη αδειοδότησης είναι οποιοσδήποτε άλλος πλην των ως άνω ειδικά αναφερομένων».

 

papastratos300x250