Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά Στη «μάχη» του παρκέ, για να ανέβει το μπάσκετ επίπεδο
Στη «μάχη» του παρκέ, για να ανέβει το μπάσκετ επίπεδο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 09:00

ergasiako sinedefksi 20 1 17

Ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο, η Α’ φάση του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νομού Ιωαννίνων

Με περισσότερους και μεγαλύτερους στόχους, ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο, η Α’ φάση του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νομού Ιωαννίνων. Ένας από αυτούς, να έρθει πιο κοντά ο κόσμος της πόλης στο άθλημα του μπάσκετ, ήδη επιτυγχάνεται. Το πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, θα φιλοξενηθεί στα κλειστά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Καλπακίου, του Μετσόβου και του ΠΕΑΚΙ.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος, τέσσερις άνθρωποι που εκπροσωπούν ο καθένας μια πλευρά αυτής της διοργάνωσης, απηύθυναν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη δική τους πρόσκληση. Ο Θοδωρής Τσιρώνης, μέλος της ομάδας των Δικηγόρων και ενεργός μπασκετμπολίστας μίλησε εκ μέρους των ενεργών παικτών, περιγράφοντας πώς μπορούν να συναντηθούν στα μπασκετικά παρκέ οι πολλαπλές ιδιότητες. Όπως είπε: «Η δικιά μου προτροπή είναι διπλή: Προς τους ενεργούς παίκτες να βρουν το χρόνο και να στηρίξουν αυτή την πολύ καλή προσπάθεια, να βρουν διέξοδο από τις πιεστικές προπονήσεις και τα προγράμματα των ομάδων τους, χωρίς όμως να χάσουν τη λαχτάρα για το ενεργό μπάσκετ και τον πρωταθλητισμό και προς τους εν δυνάμει ενεργούς να βρουν τα πατήματά τους μέσα από το Εργασιακό που φέτος θα είναι πολύ πιο δυνατό, να επιστρέψουν στην ενεργό δράση και να βοηθήσουν το μπάσκετ της περιοχής μας να ανέβει επίπεδο».

Ο Δημήτρης Κυριαζικίδης, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του γιαννιώτικου μπάσκετ, μιλώντας ως βετεράνος, υπενθύμισε ότι οι ωραίες στιγμές του παρελθόντος επανέρχονται. «Ως παλαίμαχος πλέον και το λέω απευθυνόμενος προς όλους τους παλαίμαχους, περιμένω να ζήσω στιγμές από τα παλιά, όπως έγινε και πέρυσι. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές με το μπάσκετ και θα τις ξαναζήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Σιαράβας, γιατρός ορθοπαιδικός και υπεύθυνος για την υγειονομική κάλυψη του πρωταθλήματος, εξήρε τη διοργάνωση βάζοντάς τη στην ίδια οργανωτική «στάθμη» με εθνικής εμβέλειας πρωταθλήματα και μίλησε για τη δική του εμπειρία από πέρυσι, αλλά και τις προσδοκίες από το φετινό πρωτάθλημα: «Ελπίζω να συνεχιστεί η διοργάνωση και στο μέλλον με ακόμα καλύτερες και δυνατότερες ομάδες, για έναν παραπάνω λόγο: γιατί η μαζική άθληση είναι κάτι που χρειάζεται πραγματικά ο κόσμος και η κοινωνία μας. Εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς τραυματισμούς».

Τέλος, ο Αντώνης Αλεξίου, ο… ποδοσφαιρικός της παρέας, που φέτος παίζει με τους Επαγγελματίες Υγείας, περιέγραψε το κίνητρο που έδωσε το περσινό, πρώτο πρωτάθλημα, για να μαζευτεί μια καινούργια ομάδα και να πάρει μέρος. «Είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι που έχουν σταματήσει τον αθλητισμό να ξαναβρεθούν στο γήπεδο, είναι επίσης σημαντικό να ξαναμπούμε στο γήπεδο υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή με διαιτητές, με στολές, με κόσμο. Ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Θέλω τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή. Εύχομαι να γίνει ένα πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς, αλλά με καλή παρέα», κατέληξε.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, έχει ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017

Οικονομολόγοι-Όμιλος Νιτσιάκος 20.00 Καλπάκι

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1/2017

Terracom-Εστίαση 12.00 Καλπάκι

ΑΣ Βασιλόπουλος-Επαγγελματίες Υγείας 14.00 Καλπάκι

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017

Natech-Ιατρικοί επισκέπτες 18.00 Καλπάκι

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1/2017

Έμποροι-ΟΤΕ 16.00 Πανεπιστήμιο

Νέμεσις ΔΣΙ-ΙΕΚ Δέλτα 18.00 Πανεπιστήμιο

Ρεπό: Ραδιοταξί.

 

papastratos300x250