Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός «ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ»: Stand-up comedy καιέκθεσημε view master
«ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ»: Stand-up comedy καιέκθεσημε view master Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 09:29

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, φιλοξενεί το «Θυμωμένο Πορτραίτο».

Πρόκειται για το «Δε σας χάλασε», το stand-up comedy και… τέτοια και την έκθεση με view master (στερεσκόπια).

Τα τελευταία χρόνια το stand-up comedy γνώρισε στην Ελλάδα μια άνθιση.

Αλλά μήπως ήδη δοκιμάσατε τα μυρωδάτα λουλούδια του; Μήπως είναι η ώρα της συγκομιδής; Ώρα να γευτείτε τους απαγορευμένους καρπούς του;!

Τότε μάλλον δεν σας χάλασε που η τετράδα μας ετοίμασε μια φασάρα για 60'+ παράσταση! Όπως αναφέρουν οι κωμικοί «Μετά από πετυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα, περνάμε από Γιάννινα για να σας γεμίσουμε το βράδυ με μια πιο ασυνήθιστη κωμωδία, με κάφρικο χιούμορ, με αστεία σχετικά με τα αστεία, με γρήγορες ατάκες, και με λίγη live μουσική.

Το show μας αποτελείται από 4 μοναδικούς κωμικούς: Στέφανος Γιδάρης: ο πιο «κωμικός των κωμικών», αντικειμενικά ό,τι πιο ψαγμένο αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Επιβάλλεται να έχετε παρακολουθήσει κάνα μισάωρο κωμωδία για να μπείτε στο κλίμα του. (λογικά θα βγαίνει προς το τέλος έτσι κι αλλιώς, μην ανησυχείτε), Blink Mike: τόσο χωμένος στις διάφορες αθηναϊκές φάσεις, που από φασέος έγινε Φασώνος στην Bilderberg. Θέλει να κάνει συμφωνία με τον διάβολο για να μην γερνάει. Δεν θα πιάσει, μιας κι η θρησκεία είναι ένα ψέμα του ιερατείου για να ελέγχει συνειδήσεις, αλλά συνεχίζει να μοιάζει 17, Apollon Roach: μικρός έπεσε σε ένα τεράστιο bong κι από τότε είναι πάντα μαστουρωμένος. Μπορεί να περιέχει ίχνη μισανθρωπιάς, μηδενισμού κι αδιαφορίας. Not for the faint of heart kai Alexandros Titkov: ο αιώνιος έφηβος. Τον έχετε δει ως NightpowerGR και σε διάφορα βιντεάκια ComedyLab κλπ., τελοσπάντων ψαχτείτε με Τιτκώβ άμα δεν ξέρετε τί παίζει».

Σήμερα, Παρασκευή, με είσοδος 6 ευρώ

 

Έκθεση με view master (στερεσκόπια)

Στο μεταξύ, μια από τις πιο πρωτότυπες και παράξενες εκθέσεις φωτογραφίας που έχετε δει, σας περιμένει στο «Θυμωμένο Πορτραίτο».

10 φωτογράφοι εκθέτουν 7 φωτογραφίες τους με view master. Πρόκειται για τους: Leonidas Bakolas - submerged, Nitouche Anthoussi - eclaved, Zissis Tsoubos - the audience perspective, Zolas Dimitrios Photography - «motion X», Xenia Stassinou - «my» portrait, George Kamelakis - soignée, Katerina Kourou - bedeviled, Anna Fragkaki - anthropolis, Thoz Datapunk - difference visual και Γιώργος Σφήκας – nightview.

Η στερεοσκοπία είναι μια τεχνική που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους σε μια εικόνα. Στηρίζεται στο ότι η τρισδιάστατη φυσική όραση πραγματοποιείται διότι κάθε μάτι βλέπει το ίδιο αντικείμενο από σχετικά μικρή, αλλά διαφορετική οπτική γωνία, με αποτέλεσμα την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος να παραλαμβάνει δύο ελαφρά διαφοροποιημένες εικόνες του ίδιου αντικειμένου. Η διαφοροποίηση αυτή ονομάζεται παράλλαξη. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί αυτές τις οπτικές πληροφορίες από τις διάφορες παραλλάξεις, για να προσδιορίσει τη σχετική θέση των αντικειμένων μεταξύ τους και τις αποστάσεις των αντικειμένων από τον παρατηρητή. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων -μόνο 8%- που δεν μπορούν να δουν στερεοσκοπικά. Ο πρώτος που ανέπτυξε τη θεωρία της στερεοσκοπικής όρασης ήταν ο Sir Charles Wheatstone (1802 – 1875), Άγγλος φυσικός, στα 1838.

 

papastratos300x250