Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

bullying

 

Για προσπάθεια στοχοποίησης σχολικών μονάδων, διευθυντών σχολείων και δασκάλων της πόλης, κάνει λόγο η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε Δημοτικό Σχολείο των Ιωαννίνων.

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζει ότι «αντιμετωπίστηκε -όπως και άλλα- με μια σειρά στοχευμένες και καταγεγραμμένες ενέργειες από τον Σχολικό Σύμβουλο, τον σύλλογο διδασκόντων και τον Διευθυντή του σχολείου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένες από τους κηδεμόνες του παιδιού με υπογεγραμμένο έγγραφό τους». Η ίδια ξεκαθαρίζει, ότι η ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού συνέβη πολύ πριν γίνει οποιαδήποτε καταγγελία για σχολικό εκφοβισμό.

Τέλος, η κα Φωτεινού εκφράζει τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι έγγραφα με εμπιστευτικό πρωτόκολλο, καθώς και ιατρικές βεβαιώσεις δημοσιεύονται στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει καμιά φροντίδα για την προστασία της ανωνυμίας ανήλικων παιδιών.

Η ίδια καλεί τους γονείς να ενημερώνουν τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα για οποιαδήποτε υποψία σχολικού εκφοβισμού παρατηρήσουν και τους διαβεβαιώνει «ότι θα αντιμετωπιστεί με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και τον ψυχικό κόσμο των μαθητών». 

 

papastratos300x250