Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

lolis

 

Τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Δημήτριο Λώλη τίμησε η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της πρόσφατης Ετήσιας Ειδικής Συνόδου που διεξήχθη στα Γιάννενα.

Η παρουσίαση του έργου του Καθηγητού κ. Δ. Λώλη έγινε από τον Ταμία του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Εταιρείας, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μαθητή του τιμωμένου Γεώργιο Αντωνάκη. Την τιμητική πλακέτα απένειμε εκ μέρους της Ελληνικής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Ταρλατζής.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Λώλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα με καταγωγή από την Κοσμηρά Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και εισήχθη μετά από εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Υπηρέτησε την θητεία του ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός στην Πολεμική Αεροπορία. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική – Γυναικολογία στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» (Διευθυντής: Καθηγητής Ν. Λούρος). Αναγορεύθηκε Διδάκτορας και Υφηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Υπηρέτησε υπό την Διεύθυνση του αειμνήστου Καθηγητή Διονυσίου Κασκαρέλη στην Β΄ και στη συνέχεια στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στα Νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αλεξάνδρα» αντίστοιχα, όπου ανήλθε όλες τις βαθμίδες της Ακαδημαϊκής Ιεραρχίας μέχρι του βαθμού του Εντεταλμένου Υφηγητή.

Το 1979 εξελέγη 1ος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής επί 24 έτη μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2003. Επί πλέον ανήλθε σε όλα τα Ακαδημαϊκά αξιώματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα, Πρόεδρος της Σχολής, Κοσμήτορας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ του νεοσύστατου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΒΛΑΣΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 

papastratos300x250