Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα, μέσα απ’ την Τέχνη
Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα, μέσα απ’ την Τέχνη Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

diaforetikotita

 

Βιωματικό σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς, με θέμα: «Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα μέσα απ’ την Τέχνη» διοργανώνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 – 20:30στον Πολυχώρο « Δ.Χατζής», η Χ.ε.ν Ιωαννίνων στο πλαίσιο πραγματοποίησης του Φεστιβάλ «Χαράς &Ενότητας «γιορτάζουμε την διαφορετικότητα».

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία αντιλαμβάνονται τις διαφορές και τις ομοιότητες των ανθρώπων, συχνά δε αντιμετωπίζουν τις πρώτες με αρνητικό τρόπο. Οι διαφορές αυτές μπορεί να αφορούν στην εθνικότητα, σε κάποια μορφή αναπηρίας, στην εμφάνιση, στην οικονομική κατάσταση. Η ασέβεια απέναντι στο διαφορετικό, δημιουργεί ποικίλες συνέπειες, από τη δυσλειτουργία της σχολικής ομάδας και την καταπάτηση δικαιωμάτων μέχρι την ενηλικίωση συναισθηματικά απομονωμένων ανθρώπων. Αποτελεί λοιπόν, θεμελιώδες κομμάτι της κοινωνικοσυναισθηματικής εκπαίδευσης & ανάπτυξης των παιδιών, η ευαισθητοποίησή τους στην ομορφιά, την αναγκαιότητα και την …κανονικότητα της διαφορετικότητας.

Μα όπως ξέρουμε, τα λόγια δε φτάνουν. Γι’ αυτό και επιστρατεύουμε την τέχνη και το παιχνίδι! Στο συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο, μετά από μια σύντομη εισήγηση για την έννοια και τις διαστάσεις της διαφορετικότητας στην παιδική ηλικία, θα αξιοποιήσουμε παιχνίδια και τεχνικές από το χώρο των τεχνών και με επικέντρωση σε τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, θα διερευνήσουμε τις δυσκολίες και τα οφέλη της ποικιλομορφίας, θα παρατηρήσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις, θα μπούμε στη θέση του άλλου, θα ψάξουμε τη διαφορετικότητα... αλλιώς!

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

papastratos300x250