Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

1

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου), ο πρόεδρος των Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών Ηπείρου Σοφοκλής Καμηνάς, υπενθυμίζει τα προβλήματα του κλάδου, εκφράζοντας παράλληλα «δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους φυσικοθεραπευτές» επισημαίνοντας, ότι η κύρια πηγή εισοδήματος των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών είναι οι αμοιβές τους από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν στους ασφαλισμένους, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ενώ ξεκαθαρίζει ότι τα «λουκέτα» στον κλάδο είναι πολλά.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμηνάς, «Το κράτος καθυστερεί την αποπληρωμή, με αποτέλεσμα τα χρέη να συσσωρεύονται και να οδηγούν τον κλάδο σε απελπισία» μιας και είναι δύσκολο να συντηρήσεις το φυσικοθεραπευτήριο.

 Από την άλλη ζητείται προκαταβολή φόρου για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί ή δεν θα εισπραχθούν ποτέ», ενώ το «τελειωτικό χτύπημα για τους περισσότερους παρόχους επήλθε με την ψήφιση του Ασφαλιστικού.

Οι φυσικοθεραπευτές, με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ως μεγάλο  πρόβλημα την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα του συστήματος υγείας, σημειώνοντας ότι, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές υγείας που έχουν εισπραχθεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία του Οργανισμού.

 

papastratos300x250