Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Κοντά στους πρόσφυγες οι Έλληνες του Μονάχου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:07

prosfyges

Με τη συνεργασία του Προσφυγικού Φόρουμ Ιωαννίνων και του Ελληνικού Σπιτιού Μονάχου Βαυαρίας και άλλων Ελληνικών και Γερμανικών φορέων της Βαυαρίας, έγινε συλλογή δωρεών προϊόντων προσωπικής Υγιεινής και παραφαρμακευτικού υλικού για τους καταυλισμούς του Κατσικά και Τσεπελόβου Ιωαννίνων.

Το υλικό έφτασε την Παρασκευή το πρωί  οδικώς συνοδευόμενο από τον Διευθυντή του Ελληνικού Σπιτιού στο Μόναχο Βαυαρίας Κώστα Γιαννακάκο στο καταυλισμό του Κατσικά Ιωαννίνων.

Ο κ. Γιαννακάκος που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή των Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στην εθελοντική ενέργεια που ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα, όπως είπε, με ανακοίνωση που έκαναν στις εκκλησίες του Μονάχου Βαυαρίας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γρήγορα μαζεύτηκαν προϊόντα προσωπικής Υγιεινής και παραφαρμακευτικού υλικού προκειμένου να παραδοθούν στα Κέντρα και να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο η βοήθεια κυρίως στα παιδιά.

«Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με αυτά που προσφέρουμε σήμερα εδώ, αλλά θέλουμε να κάνουμε μια κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και στον ελληνικό λαό που κάνει ότι μπορεί για την κατάσταση αυτή. Μαζέψαμε αρκετά κιβώτια με πράγματα και σήμερα ήρθαμε οδικώς για να τα παραδόσουμε» είπε, σημειώνοντας επίσης ότι θα είναι ένα «ζεστό καλοκαίρι» και ότι οι πρόσφυγες θα δοκιμαστούν στο Κατσικά εξαιτίας των συνθηκών που υπάρχουν εκεί.

 

papastratos300x250